1. HABERLER

  2. HABER

  3. Danıştay'dan Yırca Kararı
Danıştay'dan Yırca Kararı

Danıştay'dan Yırca Kararı

Danıştay, Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde 6 binin üzerinde zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için bakanlar kurulunun acele aldığı kamulaştırma kararını esastan iptal etti.

26 Aralık 2014 Cuma 04:56A+A-

Yırca Mahallesi sakinlerinin avukatı Deniz Bayram, Danıştay 6. Daire'nin Yırca zeytinliklerinde termik enerji santrali kurulması için almış olduğu acele kamulaştırma kararını iptal etmiş olduğunu öğrendiklerini ve tebliği aldıklarını kaydetti.

"Bu karar Yırcalıların ve bizlerin mücadelesinin haklı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor" ifadesini kullanan Bayram, şöyle devam etti:

"Acele kamulaştırma kararı esasta iptal edilmiştir. Termik santral projesinin çevreye, insan sağlığına ve Yırcalılara vermiş olduğu zarar, Yırcalıların zeytincilik yapmaya devam etmek istemesiyle artık proje tamamen iptal edilmelidir. 6 bin ağacın kesilmesinden sorumlu olan hem şirket yetkilileri hem de bu kesime engel olmayan, gerekli tedbirleri almayan idari birimler hakkında gerekli soruşturmalar yapılmalı ve cezalar verilmelidir." 

HABERE YORUM KAT