1. HABERLER

  2. HABER

  3. Danıştay’da Trajikomik Kur’an Korkusu
Danıştay’da Trajikomik Kur’an Korkusu

Danıştay’da Trajikomik Kur’an Korkusu

Danıştay'da merkezi sistemle dinletilen radyolardan birinde bir süreliğine Kur'an-ı Kerim okununca Danıştay üyeleri panikleyerek polis çağırdı

30 Aralık 2012 Pazar 19:03A+A-

CİHAT ARPACIK / YENİ ŞAFAK

Son günlerde yeniden gündeme gelen telekulak tartışmalarından Danıştay da nasibini aldı. Danıştay'da tıpkı Çağlayan Adalet Sarayı'nda olduğu gibi dinleme ihtimaline karşı müzik yayını başlatıldı. Ancak merkezi sistemle dinletilen radyolardan birinde bir süreliğine Kur'an-ı Kerim okununca Danıştay üyeleri panikleyerek polis çağırdı

Böcek dinlemelerine karşı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda başlatılan Mozart yayınının önce Danıştay'da başladığı ancak bunun trajikomik bir krize dönüştüğü ortaya çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Odamda böcek bulundu" açıklamasının ardından neredeyse tüm yüksek dereceli devlet dairelerinde 'böcek alarmı' verildiği ve bürokratların, odalarında böcek araması yaptırdığı öğrenildi. Türkiye'nin önemli dava ve soruşturmalarının görüldüğü Çağlayan Adliyesi'nde de böcek dinlemelerine karşı klasik müzik çalınmaya başlandı.

Dinleme ihtimaline karşı Danıştay'da da birtakım önlemler alındı. Geçtiğimiz yıl yeni binasına taşınan Danıştay'da dinlemelere karşı önlem olarak merkezi sistemden radyo yayını yapılmaya başlandı. Fakat yayınlarından istifade edilen radyolardan birinde bir süreliğine Kur'an-ı Kerim okunması, telekulakla mücadele yöntemini trajikomik bir krize dönüştürdü. Bazı Danıştay üyelerinin Kur'an tilavetini duymasıyla polisi arayıp "Danıştay merkezi sistem yayınını ele geçirip şeriat propagandası yapıyorlar" diye şikâyette bulunduğu ortaya çıktı.

KLASİK MÜZİK ÇABUK SIKTI!

Yasadışı dinlemelere karşı merkezi sistemle klasik müzik yayınına başlayan Danıştay, daha sonra 'klasik müzik sıkar' düşüncesiyle iki radyo istasyonunun yayınlarından istifade etmeye karar verdi. O radyolardan birinde bir süre sonra Kur'an-ı Kerim okunması ise 'şeriat propagandası' krizine yol açtı. Merkezi sistemden yayın yapan radyoda Kur'an okunması üzerine panikleyen bazı Danıştay üyeleri polise haber verdi.

MERKEZİ SİSTEM 'HACK'LENDİ!

Şikâyette bulunan iki hâkim Danıştay'ın merkezi sisteminin birileri tarafından ele geçirildiğini ve şeriat propagandası yapıldığını düşündü. Bunun üzerine Danıştay merkez binasına polisler gelerek incelemede bulunmak istedi. Ancak polis olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını öğrendi. Danıştay'daki radyo yayını ise bu trajikomik olaydan sonra durduruldu. Yetkililer hangi radyonun çalındığı konusunda herhangi bir bilgi vermedi. 

HABERE YORUM KAT