1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dağlıca Baskınıyla İlgili Çarpıcı İddia
Dağlıca Baskınıyla İlgili Çarpıcı İddia

Dağlıca Baskınıyla İlgili Çarpıcı İddia

Dört yıl önce 12 askerin hayatını kaybettiği Dağlıca saldırısıyla ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

08 Aralık 2011 Perşembe 09:51A+A-

Dönemin Tabur Komutanı Onur Dirik, Tümgeneral Yurdaer Olcan'ın kendisine "Sizi oraya yem olarak gönderiyorum. Teröristler sizi zayıf görerek saldırmaya teşebbüs ettiklerinde onları imha edeceğiz." dediğini ileri sürdü.

TRT'de yer alan habere göre 21 Ekim 2007'deki Dağlıca saldırı sırasında dönemin tabur komutanı olan eski Albay Onur Dirik'in Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde üç komutanla ilgili ciddi suçlamalarda bulunduğu öğrenildi.

Bu isimler, Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ve 3. Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanı Albay Metin Yerlikaya.

Onur Dirik, sorgu esnasında söylediklerinin yanı sıra savcılığa teslim ettiği 34 sayfalık yazılı ifadesinde de çarpıcı itiraflarda bulunuyor.

Dirik'in özellikle Yurdaer Olcan hakkındaki sözleri dikkat çekici. 3'üncü Motorlu Piyade Taburu'nun Çukurca'dan Dağlıca'ya taşınması esnasında Tümgeneral Olcan'ın kendisine "Ben sizi oraya aslında yem olarak gönderiyorum. Teröristler sizi zayıf görerek saldırmaya teşebbüs ettiklerinde böylece onlarla temas sağlanmış olacak ve onları imha edeceğiz." dediğini anlatıyor.

Dirik, ayrıca saldırının gerçekleştiği esnada Olcan'ın, "Ben o adama (Onur Dirik) Kobra değil toplu iğne dahi göndermem." dediğini ileri sürüyor.

Dağlıca 3. Motorlu Piyade Taburu, 21 Ekim 2007'de PKK saldırısına uğradı. Baskında 12 asker hayatını kaybetti, 8 asker de kaçırıldı. Saldırının üzerinden 4 yıl geçti. İhmal ve ihanet iddiaları asker ailelerinin suç duyurusu üzerine yargıya taşındı. Dağlıca saldırısı sonrası adı sıkça ön plana çıkan dönemin Tabur Komutanı eski Albay Onur Dirik, 1 ve 2 Aralık'ta Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 14 saat ifade vermişti.

 

HABERE YORUM KAT