1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Dağıstan'da İşgalciler Protesto Edildi
Dağıstanda İşgalciler Protesto Edildi

Dağıstan'da İşgalciler Protesto Edildi

Dağıstan'ın başkenti Şamilkale'de işgalci güvenlik kuvvetleri ve yerel kuklalar arasında ki işbirlikleri protesto edildi.

28 Kasım 2011 Pazartesi 12:00A+A-

 25 Kasım günü Dağıstan'ın başkenti Şamilkale'de (eski Mahaçkale) işgalci güvenlik kuvvetleri ve yerel kuklalar arasında ki işbirliklerinin uyguladıkları kanunsuzluklar ve adam kaçırmalarda karşı büyük bir protesto gösterisi düzenlendi

Bazı haber kaynakları gösteriye üç binin üzerine insanın katıldığını bildirdi. Ancak, katılımcılara göre en az 5-6 bin Dağıstanlı Şamilkale'de sokağa çıktı ve bu gösteri işgalci güçler ve onların işbirlikçi kölelerine karşı son zamanlarda yapılan en büyük gösterilerden biri oldu. 

Gösterinin yapılma nedenlerinden biri bir köy öğretmeni olan Rasul Magomedov'un 17 Kasım'da kaçırılmasıydı. Kukla rejimin yetkilileri ikiyüzlü bir şekilde "kaçırılan öğretmeni bulmak için mümkün olan her şeyin yapıldığını" ilan etti. 

Ne var ki, protestocular işbirlikçi kölelerin kendilerine yalan söylediklerini ve kimsenin işbirlikçilere inanmadığını haykırdı. 

Protestocular ayrıca "iktidarın baskısının insanları dağlara sürdüğü" sloganını attı ve "Allahu Ekber" diye bağırdı. 

Protesto gösterisi kaçırılan insanların akrabaları ve "Adalet Ligi", "Dağıstan, Barış ve Harmoni Bölgesi" ve "Ehli Sünnet" kuruluşları tarafından organize edildi. 

Mitingin sonuç belgesi olarak, katılımcılar işgalci özel servisleri ve kukla güvenlik kuvvetlerini "Dağıstan'da gerçek bir savaş" çıkarmakla suçladı ve işlenen suçların iktidar organlarına uzandığı belirtilerek, iktidar organları kınandı." 

Katılımcılar her hafta çeşitli eylemler düzenlemek niyetinde oldukları uyarısında bulundular.

Kavkaz Center

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT