1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Cuveyli: Libya’da Durum Kontrol Altında!
Cuveyli: Libya’da Durum Kontrol Altında!

Cuveyli: Libya’da Durum Kontrol Altında!

Libya Savunma Bakanı Usame el Cuveyli Libya’da durumun daha iyi olduğunu söyledi.

12 Ocak 2012 Perşembe 01:52A+A-

Libya Savunma Bakanı Usame el Cuveyli, Trablus’ta yayınlanan haftalık el Mesar gazetesine yaptığı açıklamada İngiltere, Amerika ve İtalya’nın güvenlik güçlerinin eğitim ve entegrasyonu konusunda yardım önerdiklerini ancak bu ülkelerden hiç biriyle bir anlaşma yapılacağını tahmin etmediğini ifade etti.

Cuveyli hükümetin ülkenin büyük bir kısmındaki giriş çıkış ve limanlara hakim olduğunu da söyledi. İçişleri bakanlığı ile koordinasyon içinde ordunun oluşturulması çalışmalarının devam ettiğini ve bir ay içinde silahların sokaktan çekileceğini söyleyen Cuveyli, Savunma ve İçişleri bakanlıklarının silahların toplanıp bu bakanlıklar bünyesinde kontrol altına alınması için geniş çaplı bir planlama yaptıklarını ifade etti. Bazı silahlı grupların ordu bünyesinde yer almayı kabul etmedikleri iddialarını reddeden Cuveyli, hemen bütün silahlı gruplarla iletişim kurduklarını ve bu grupların kurulmakta olan orduya katılacağını söyledi. Cuveyli ayrıca savunma bakanlığının, isteyen savaşçılar için kayıtları başlatacağını ancak bunun programlı bir şekilde ve zamana yayılarak sürdürüleceğini söyledi.

23 Ekim 2011’de Libya’nın Kaddafi güçlerinden kurtuluşunun ilanından sonra savaşçı grupların orduya katılması ve silahların sokaktan çekilmesi yönündeki çalışmaların yavaş gitmesi Libya’da protestolara neden olmuştu. Trablus’ta son olarak 3 Ocakta iki silahlı grup arasında meydana gelen çatışmanın ertesinde ülkenin kaosa doğru sürüklendiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Lokman Doğmuş / Haksöz-Haber

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT