1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Cunta Polisi İhvan Liderlerinden Muhammed Kemal'i Şehit Etti
Cunta Polisi İhvan Liderlerinden Muhammed Kemal'i Şehit Etti

Cunta Polisi İhvan Liderlerinden Muhammed Kemal'i Şehit Etti

Mısır darbe yönetiminin İçişleri Bakanlığı, Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Kemal'in şehid edildiğini açıkladı.

04 Ekim 2016 Salı 10:42A+A-

Mısır'da polis baskını sırasında Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Kemal'in şehit edildiği belirtildi.

İhvan liderlerinden Kemal'e, gıyabında iki kez müebbet hapis cezası verilmişti.

Kahire'nin güneyindeki Bustan bölgesinde bir daireye düzenlenen baskında, güvenlik güçlerine ateş açıldığı, çıkan çatışmada İhvan yöneticilerinden Muhammed Kemal ve beraberindeki Yasir Şehhate'nin katledildiği belirtildi.

"Önce gözaltı ardından ölüm haberi geldi"

İhvan'ın üst düzey isimlerinden Muhammed Sudan ise konuya dair AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemal'in ölümünün şüpheli olduğunu savundu.

Kemal'in önce gözaltı ardından ölüm haberinin Mısır medyasında yer aldığını vurgulayan Sudan, "Mecdi Abdulgaffar'ın (İçişleri Bakanı) üslubu bu. Çünkü o Habib el-Adli'nin (Hüsnü Mübarek döneminin son içişleri bakanı) öğrencisi. Kemal ve Şehhate'nin öldürülme haberi, rejime yakın basın organlarının, onların gözaltına alındıkları yönündeki haberlerinin ardından geldi. Bu ikisinin de direnmeden tasfiye edildikleri anlamına geliyor." dedi.

İhvan yetkilileri, dün yaptıkları açıklamada, güvenlik güçleri tarafından Muhammed Kemal ve beraberindeki İhvan üyesi Yasir Şehhate'nin gözaltına alındığını duyurmuş, öğleden sonra irtibatın kesildiği Kemal'in hayatından güvenlik güçlerinin sorumlu olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum