1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. “Cumhuriyet Erkeği”nden Zorbalık
“Cumhuriyet Erkeği”nden Zorbalık

“Cumhuriyet Erkeği”nden Zorbalık

Kıyafet yönetmeliğini protesto için derslere başörtüsüyle girmek isteyen öğretmen, okul müdürü tarafından yaka paça dışarı atıldı.

07 Ocak 2013 Pazartesi 05:21A+A-

Sendikaların çağrısı üzerine 1982 model kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için başlatılan işe serbest kıyafetle gitme eylemleri sürüyor. Diyarbakır'da Evliya Çelebi İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Kadriye Sevgi Yılmaz, derslere başörtüsü ile girmeye çalışınca okul müdürü tarafından öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atıldı.

Cumhuriyet Kadını Değilsin

Okula girmek için öğretmen direnince, okul müdürü Zeynel Abidin Demir tutanak tutmak yerine kadın öğretmeni kolundan tutarak dışarı attı. Öğrencilerinin gözü önünde zorla okul dışına çıkartılan öğretmen, "Haklarımız gasp ediliyor" diyerek olaya tepki gösterdi. Müdürün, öğretmeni dışarı atarken, "Sen Cumhuriyet kadını değilsin" dediği de öne sürüldü.

Müdüre Soruşturma İstemi

Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise olaya sert tepki gösterdi. Memiş, "Bu 28 Şubat zihniyetidir. Bir müdürün başörtülü bir öğretmene "sen cumhuriyet kadını değilsin" demesi ve o öğretmeni öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atması kabul edilecek bir davranış değildir. Müdür hakkında soruşturma başlatılmalıdır" dedi. (MİLAT)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum