1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib Harekâtı Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib Harekâtı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib Harekâtı Açıklaması

Dün geceden bu yana TSK unsurlarının İdlib’e girdi veya gireceğine dair bir sürü kirli bilgi sosyal medyada dolaşıma girdi. “Ne oluyoruz” derken konuyla ilgili ilk resmi açıklama bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

07 Ekim 2017 Cumartesi 14:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

İdlib’de çatışmasızlık bölgeleri kurulması için Eylül’de Astana’da anlaşmaya varan iki ülkeden Türkiye kent içi, Rusya ise kent çevresi güvenliği sağlamak üzere 500 asker gönderme hazırlıklarını tamamlamıştı.

Ne var ki Astana’da alınan bu karardan sonra da Rusya’nın İdlib’in çeşitli bölgelerinde hava saldırılarının ardı arkası kesilmedi. Sivil hedeflerin de payını aldığı saldırılardan sosyal medyaya yansıyan masum ölü bebek-çocuk görüntüleri ve yıkıntılar ucunda Rusya’nın olduğu bir “çatışmasızlık bölgeleri” planının ne anlama geldiğini ortaya koyuyordu. Rusya'nın, Putin’in Ankara’da ağırlandığı günlerde de İdlib’de masum halka yönelik saldırıları hız kesmemişti ancak Astana lobisinin Türkiye ayağı olmaya soyunan medya şebekeleri ve trol kalemler Türkiye ve Rusya çok büyük işler yapıyor havası oluşturarak bebek cesetlerini yansıtan fotoğrafların paylaşılması suretiyle bu olumlu (?) tablonun dağılmaması gerektiğini işliyorlardı.

Dün geceden bu yana sınırda yaşanan hareketlilik Türkiye’nin nihayet bir süredir "Astana lobisinin kendisini getirmek istediği İdlib’e müdahale noktasına mı gidiyor?" kaygısı oluşturdu. Konuyla ilgili bir sürü asparagas haber-yorum yapıldı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklama bir hareketliliği teyit etmekle birlikte İdlib'e müdahale yanlısı Astana lobisinin sosyal medyada dolaşıma soktuğu abartılı yorum ve asparagas haberleri doğrulamadı .

"İDLİB'DE CİDDİ BİR HAREKAT VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki AK Parti kampının açılış konuşmasında İdlib'deki gelişmeleri doğrulayarak ciddi bir harekatın olduğunu şu sözlerle duyurdu: "Fırat Kalkanı ile açtığımız alan ile ilgili yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayretindeyiz, bugün İdlib'te ciddi bir harekat var. Sürecek. İdlib'in ardından yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz."

"HENÜZ ASKERLERİMİZ İDLİB'DE DEĞİL"

Erdoğan ayrıca "Henüz askerlerimiz İdlib'de değil ÖSO orada. İdlib'in içi bizde, dışı da Rusya'da olacak. Rusya havadan, TSK sınır içinden destek veriyor." dedi.

Erdoğan, olası bir göç için her türlü hazırlığımız var açıklamasında bulundu.

Bu arada zırhlı araçların giriş çıkışları için Suriye sınırına örülen duvarların bazıları kaldırıldı.

Yerel kaynaklar da TSK unsurlarının İdlib içlerine bir intikalinin söz konusu olmadığını ve kışkırtıcı haber ve analizlere karşı teyakkuzda olunması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum