1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faize Düşmanım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faize Düşmanım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faize Düşmanım

Faiz harcamalarını düşürdüklerini belirten Erdoğan, “Benim biliyorsunuz faizle muhabbetim yoktur. Faize düşmanım, çünkü onu bir sömürü aracı olarak görüyorum” dedi.

21 Ekim 2016 Cuma 05:22A+A-

İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şehir hastanelerinin, kendisinin 14 yıllık hayali olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Başbakan olduğum günden bu yana bu projeyi hayata geçirmek için çok çabaladım, mücadele verdim. Tabii bu hiç de kolay bir süreç olmadı. İnananlar vardı, inanmayanlar vardı. Acaba olur mu, olmaz mı, netice alabilir miyiz, alamaz mıyız? Sonunda yoluna girdi” diye konuştu.

Erdoğan, 2005 yılından itibaren şehir hastanelerinin yasal ve bürokratik alt yapısını kurmaya başladıklarını belirterek, “Şehir hastaneleri için özel bir kanun dahi çıkarmak zorunda kaldık. Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesi projesinin ihalesi yapıldı veya sözleşmesi imzalandı. Şehir hastanelerimizin açılışlarına inşallah önümüzdeki aydan itibaren başlıyoruz. 2019 yılına kadar tüm hastanelerimizi hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Tabii burada mesele şu: Biz öyle hastaneler inşa edelim, kuralım ki buralarda benim vatandaşım hastaneye girdiği zaman hastanenin içinde, dışarıda, şurada, burada sedyelerin üzerinde dolaşmasın. Girdiği zaman oradan her şey bitmiş olarak vatandaşım çıkmalı. Bu birçok hastanede başarıldı ama bunun daha da geliştirilerek devamının mücadelesini veriyoruz. Bu projelerin altında yatan gerçek bu” diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sipariş üzerine kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'ye not vermeye kalkıyor. Kusura bakmasınlar, bunların hiçbirisi Türkiye için geçerli değil. Piyasanın gerçek oyuncuları siyasi değerlendirmelere değil, reel duruma bakıyor. Dört bir yanımızda savaş da olsa, kriz de olsa biz kendi hedeflerimize odaklanmış bir şekilde yolumuza devam ediyoruz, edeceğiz.”

Türkiye'nin kamu kesimi borçlanma gereğinin 2015'te dengeye ulaştığını aktaran Erdoğan, çok daha önemli bir oranı paylaşmak istediğini ifade ederek, “Benim biliyorsunuz faizle muhabbetim yoktur. Faize düşmanım, çünkü onu bir sömürü aracı olarak görüyorum. Göreve geldiğimizde faiz harcamalarının vergi gelirine oranı yüzde 85,7 seviyesinden yüzde 13'e düştü. Peki bu yeterli mi? Bu bile bize yeterli değil. Bunun daha da düşmesi lazım” diye konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum