1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeciyi Besliyorsunuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeciyi Besliyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeciyi Besliyorsunuz

Erdoğan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel'in gözaltılar sonrası IŞİD ile mücadeleyle ilgili endişeli olduğunu açıklaması üzerine “İnsan biraz sıkılır, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin.” dedi.

29 Temmuz 2016 Cuma 16:32A+A-

Al Jazeera’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı'nda, darbe kalkışmasında saldırıya uğrayan ve 42 polisin hayatını kaybettiği Özel Harekât Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.

“Darbecilerin Yanında Yer Alıyorsunuz”

Buradaki konuşmasında ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'in, darbe kalkışması sebebiyle gözaltına alınan bazı askerlerle IŞİD ile mücadele kapsamında işbirliği yapıldığı ve gelecek hakkında kaygı duyduğu yönündeki açıklamaya yanıt verdi ve şunları söyledi:

“Ne yazık ki Amerika'da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, ‘İrtibat hâlinde, görüşme hâlinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum.’ diyor. İnsan biraz sıkılır ya, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp, bu darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zâten darbeci senin ülkende. Darbeciyi senin ülkende zâten besliyorsunuz. Bu zâten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız. Milletim şu anda bu tezgâhın içinde olanları da biliyor. Bu işin arkasında kimlerin olduğunu, üst aklın kimler olduğunu da gayet iyi biliyor. Ve bu açıkmalarla da kendinizi açığa veriyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmeyecek.”.

joseph_votel.jpg

“Kaygılandırıyor”

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel Washington’da yaptığı konuşmada “Birçok askerî liderle [IŞİD’le mücadele kapsamında] ilişkimiz var. Bundan sonra ileri bakabilmemiz için bu ilişkilerimizin nasıl etkileneceği beni kaygılandırıyor.” Demiş, sonra da bu kişilerin bir kısmının hapiste olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum