1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ant” Türkçe Ezan İsteyen Fosilleşmiş Zihniyetin Metnidir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ant” Türkçe Ezan İsteyen Fosilleşmiş Zihniyetin Metnidir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ant” Türkçe Ezan İsteyen Fosilleşmiş Zihniyetin Metnidir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi'nde yaptığı konuşmada ırkçı “ant”a geçit verilmeyeceğini bir kez daha tekrarladı.

03 Kasım 2018 Cumartesi 14:43A+A-

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, Danıştay’ın ırkçı ant hakkındaki kararı karşısında verilen tepkilerin kararlılıklarını artırdığını ifade etti.

Danıştay İyi Niyetli Değil

“Çünkü bu metin bu ülkede, ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir” diyen Erdoğan, metnin, halkın kendisini, kültür ve medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metin olmadığını savunarak şöyle devam etti: “Bizim andımız İstiklal Marşımızdır ve İstiklal Marşı’mızla beraber yolumuza devam ediyoruz. İstiklal Marşı’mızdan daha güzel, güçlü bir ant olabilir mi? Yok. Ama bunlar böyle çıkarmışlar. Danıştay’ın ‘Andımız’ kararını iyi niyetli görmüyorum.”

‘Türkçe ezan zulmü’

Erdoğan, Türkiye’de ‘zamana, değişime, hayata ve dünyanın gerçeklerine karşı direnmeyi çağdaşlık zanneden fosilleşmiş bir zihniyet’ olduğunu da savundu: “Kimse Türklüğünü inkar etmiyor ki? Ama Türkçülük yapmıyor. Ben Türküm ama Türkçü değilim. Böyle yaparsak dinimiz İslam ile çatışırız. İslam ırkçılığı reddediyor, ırkı reddetmiyor. Bu kararı kimi çevreler baskıcı ideolojilerine yakılmış bir yeşil ışık gibi algıladılar. Milletimize tepeden bakan, milletimizi ‘kömürcü, makarnacı’ diye aşağılayanlar uzun zaman sonra yeniden piyasaya çıktılar. Gazeteci kılıklı provokatörler ekranlarda, yıllardır biriktirdikleri kin ve nefreti kusmaya başladı. Hatta cübbelerini kiraya veren sözde hukukçuların Türkçe ezan zulmünü tekrar dillendirdiklerine şahit oldum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından konuyla ilgili öne çıkan vurgular şöyle:

"Bir daha hiç kimsenin, siyasi hırsları uğruna bu ülkenin gençlerini kardeş kavgasına sürüklemesine fırsat vermeyeceğiz. Danıştay kararı sonrasında şahit olduğumuz manzaralar, bu konudaki kararlılığımızı daha da arttırmıştır. Bizim andımız İstiklal Marşımızdır ve İstiklal Marşımızla beraber yolumuza devam ediyoruz. İyi niyet eseri olmadığına inandığım bu kararı kimi çevreler baskıcı antidemokratik ideolojilerine yakılmış bir ışık gibi algıladı…

Koca koca adamlar siyah önlükler giyip, aynı zihniyet, koca koca kadınlar yarım yamalak ezberleriyle ant okumaya yeltenip milletin karşısında kendilerini rezil kepaze ettiler. Hepsi birbirinden utanç verici bu hadiselerin çoğunun siyasetin değil psikiyatrinin konusu olduğunu düşünüyorum. Bu CHP zihniyeti bunları yapmadı mı? Sadece şu Fatih Suriçi'nde yüzlerce mescidi bunlar kapatarak ahır haline getirmişlerdir…

Her şeyi istismar ederler ama tarihlerinde İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi milletimizin gurur abidesi olacak tek bir eserleri dahi yoktur.”

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum