1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika İtibarını Sıfırlamıştır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika İtibarını Sıfırlamıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika İtibarını Sıfırlamıştır

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanların milletvekili adayı gösterilmeleri hakkında, "Artık öyle 25 bakanlı Bakanlar Kurulu yok. Sayı ciddi manada düşecektir." dedi.

24 Mayıs 2018 Perşembe 02:06A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında değerlendirmelerde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanların milletvekili adayı gösterilmeleri konusunda, "Artık öyle 25 bakanlı Bakanlar Kurulu yok. Sayı ciddi manada düşecektir." dedi.

"Millet Bahçeleri kuracağız"

"İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın olduğu yer 'Millet Bahçesi' olacak." şeklinde konuşan Erdoğan, "Biz, çevreciyiz ve bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Şimdi yeni bir adım daha atacağız, o da şu; bazı illerimizde 'Millet Bahçeleri' kuracağız." dedi.

İstanbul'daki yeni Havalimanı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"İstanbul 3. Havalimanı'nın yakın bir mesafesine yaklaşık 10 bin konutluk bir yer kuruyoruz ki oranın personelinin gidiş gelişini zora sokmayalım."

"Halkım görevi güçlü parlamento ile beraber verecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkım, cumhurbaşkanlığı görevini ikinci defa şahsıma verirse ben inanıyorum ki güçlü bir parlamento ile beraber verecektir." ifadelerini kullandı.

"Demek ki Erdoğan ayrıştırıcı değil, birleştiriciymiş"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört partinin ittifak yapması hakkında, "Bir araya gelemeyenler, eğer bu fakirin sayesinde bir araya gelebiliyorlarsa demek ki Erdoğan ayrıştırıcı değil, birleştiriciymiş." dedi.

"Milletim bu evladına yine sahip çıkacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014'te ilk turda Cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatarak, "Ben inanıyorum ki benim milletim yine bu evladına, yanıltmadığı için bu evladına yine sahip çıkacaktır. Çünkü bu defa yeni bir sistemle geleceğin Türkiye'sini çok daha farklı bir şekilde hem inşa, hem ihya edeceğiz." dedi.

"İnce'nin bu işin ispatını yapması lazım"

İnce'nin FETÖ elebaşı ile ilgili iddiası hakkında, "Adalet Bakanlığı'na veya Milli İstihbarat'a bu işin ispatını yapması lazım." ifadelerini kullanan Erdoğan şunları kaydetti:

Ben, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak, onu davet ediyorum. Dürüstsen, samimiysen ya MİT'e sana Amerika'dan bunu kim söylemiş veya Adalet Bakanlığı'na bunu belgesiyle vermen lazım. Bunu vermesi lazım ki MİT'e cevap hakkı doğsun. Ben kendisini ispata davet ediyorum."

"Amerika itibarını tamamen sıfırlamıştır"

Amerika ile İsrail'in aldığı kararın kıymeti olmadığı vurgusunda bulunan Erdoğan, "Amerika bir defa itibarını tamamen adeta sıfırlamıştır." dedi.

Seçim güvenliği

Seçim güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Seçimle ilgili olarak İçişleri Bakanlığımız, A'dan Z'ye her türlü tedbiri almış vaziyette. YSK ile koordineli bir çalışmaları da var." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT

3 Yorum