1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cuma Günü Rusya'yı Protestoya Davet
Cuma Günü Rusya'yı Protestoya Davet

Cuma Günü Rusya'yı Protestoya Davet

Özgür-Der, Suriyeli kardeşlerimizin tepesine bombalar yağdıran emperyalist Rusya'yı protesto etmeye; Bayır Bucak ve tüm Suriye'deki direnişle dayanışmaya davet etti.

25 Kasım 2015 Çarşamba 14:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye halkı yaklaşık 5 yıldır Beşşar Esed rejimi tarafından büyük bir kıyımdan geçiriliyor. İran-Hizbullah gibi güçlerin desteğini de alan Baas rejiminin yardımına son olarak Rusya da koştu. Olayların başlangıcından beri zalim rejimin yanında duran Rusya, bir ayı aşkın bir süredir de fiilî olarak ağır bombardımanlarla Beşşar rejimini ayakta tutmaya çalışırken çoğu sivil olmak üzere çok sayıda Suriyeliyi katletti.

“IŞİD’le mücadele” bahanesiyle Suriye’de tüm muhalifleri ve muhaliflerin kontrolü altındaki bölgeleri bombalayan Rusya’nın IŞİD’in hiçbir örgütlenmesinin ve varlığının olmadığı Bayır Bucak’a yönelik ağır saldırıları IŞİD’i bir bahane olarak kullandığını; asıl derdinin halkını katleden Esed rejimini korumak olduğunu dünya kamuoyuna da gösterdi.

Özgür-Der, Rusya’nın Suriye’ye yönelik emperyalist saldırı ve katliamlarını telin etmek, Bayır Bucaklı kardeşlerimizin ve genelde tüm Suriye direnişinin yanında olduğumuzu bir kez daha duyurmak için 27 Kasım Cuma günü Cuma namazı sonrasında Fatih Camii’nden Saraçhane’ye bir yürüyüş düzenleyecek ve orada bir basın açıklaması yapacak. Duyarlı herkes bu etkinliğe davetli.

Tarih: 27 Kasım Cuma 2015

Cuma Namazı Sonrası

Yer: Fatih Camii (Buradan Saraçhane’ye Yürünecek)

 

HABERE YORUM KAT