1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Çözüm Süreci”nde Yeni Süreç
“Çözüm Süreci”nde Yeni Süreç

“Çözüm Süreci”nde Yeni Süreç

Sırrı Süreyya Önder, önemli bir kriz sürecini geride bıraktıklarını söyledi. Önder, ağırlıklı olarak İmralı'da olmak üzere yeni bir sürece girdiklerini söyledi.

22 Aralık 2014 Pazartesi 12:26A+A-

İmralı heyeti, bugün sabah saatlerinde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya geldi. Çıkışta bir açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, önemli bir kriz sürecini geride bıraktıklarını söyledi. Önder, ağırlıklı olarak İmralı'da olmak üzere yeni bir sürece girdiklerini söyledi.

Önder, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Özellikle Kobani direnişiyle başlayan bir kırılganlık yaşamıştık. Gelinen nokta itibariyle, kriz sürecini geride bıraktığımızı söylemek istiyoruz. Bu aşamadan sonra çözüm süreci kapsamında, bununla bağlantılı ele alınabilecek ne giriyorsa bu meselelerin süratla, sayın Öcalan’ın katkılarıyla, onun başlattığı çizginin devamı olarak, ağırlıklı İmralı’da olmak üzere yeni bir sürece girdiğimizi söylemek istiyoruz.

Bu bütün meselelerin hallolduğu anlamına gelmiyor. Fakat artık süreçte diyalog kanallarının kapanmaması ve ilk defa hangi başlıkları tartışarak ilerleyeceğimiz anlamında elimizde belli mutabakatlar oluştu. Biz bunu parti yetkili kurullarımızla da tüm süreci değerlendirdikten sonra İmralı’ya geçeceğiz, KCK yetkilileriyle de meseleyi görüşeceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT