1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çözüm Süreci'nde İyi ve Kötü Olan...
Çözüm Süreci'nde İyi ve Kötü Olan...

Çözüm Süreci'nde İyi ve Kötü Olan...

Biz Müslümanlar için hedeflenen yeni veya eski seküler ulus ve ulusçuluklar olmamalıdır. Fıtri olan, kevni ayetlerden olan Müslüman halkların kardeşliği eşitlik temelinde ön plana çıkartılmalıdır.

27 Nisan 2015 Pazartesi 02:26A+A-

Hamza Türkmen / Haksöz Haber

İç hastalıklarımızdan sonra bünyemizi kuşatan Kemalist Türkçülüğün, Baascı Arapçılığın, Garpzeden İrancılığın baskı, inkar, tehcir ve yasaklarının ürettiği sonuç, Kürt uluslaşması ya da yabancılaşması oldu.

Türkçü, Arapçı, İrancı dayatmalar karşısında Kürt kevni kimliği inkâr edilenler, çözümü bu zulüm ve bozulmayı oluşturan yöntemlerde aradıklarında, zalimliğe öykünen yeni sorunlar oluştu. Kürt sorununun yakıcılığı karşılıklı tarafların çözümü seküler ulusçulukta arama yanlışıyla alevlendi.

Tayyip Erdoğan'ın öncü teşebbüsleriyle gündeme gelen 'Çözüm Süreci', silahların taşındığı bir dönemi geride bırakmaya matuf fıtrat, barış ve adaletten yana ilk adımlardır.

Bu süreç aslında eşit vatandaşlık bağlamında Turgut Özal ve sonra da Necmettin Erbakan dönemlerinde başlatılmak istendi. PKK reisi Abdullah Öcalan'ın 1994'ten sonraki demeçleriyle ve İmralı savunmasıyla da...

Ama Kürt sorununun çözümüyle ilgili yerel ve küresel vesayet rejimleri buna izin vermedi.

'Ümmetten bir 'millet'/ulus yarattık' diyen ve 1925 Şark Islah Planı ile herkesi zorla Türk yapmaya çalışan Atatürk'ün sivil ve resmi askerleri buna izin vermedi.

Yazının Devamı >>>