1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çözüm Hızlandırılmış Siyaset Modelinde mi?
Çözüm Hızlandırılmış Siyaset Modelinde mi?

Çözüm Hızlandırılmış Siyaset Modelinde mi?

​​​​​​​Normal şartlarda yerel seçimlerin Mart 2019’da yapılması gerekiyor. Ne var ki fazlasıyla lüzumsuz ve de yorucu bir gündemi kamuoyunun sırtına yüklemek gibi bir takım gayretkeşlikler göze çarpmıyor değil.

03 Temmuz 2018 Salı 09:46A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleri üzerinden henüz bir hafta geçti. Her ne kadar tüm partiler kendileri ve rakipleri adına bir takım analizler hesaplar paylaştıysa da esasen detaylı ve tatmin edici bir dökümle karşılaştığımızı söyleyemeyiz. Beklenti karşılık bulur mu; geçmişe doğru bakınca çok da ümitlenmemek gerektiği kolayca anlaşılır.

Futbol maçları üzerine yapılan analizler bile siyaset üzerine yapılan analizlerden daha detaylı, daha gerçekçi ve geleceğe dair daha güçlü projeksiyon tutabiliyor. Futbolun niteliğini ve kazanımlarını arttırmak, geleceğini teminat altına almak üzere sergilenen kitlesel seferberlik ruhu siyasetle kıyas edildiğinde arada derin bir uçurum olduğu görülüyor. Son derece yaygın olan ve kişilik bozukluğuna kadar varan, siyaseti magazin kültürü ve propaganda düzeyinde tartışma tutkusuna dair bolca örnekler vererek aşırı politik bir toplum olduğumuz öne sürülebilir. Ancak niteliğin, niceliğin egemenliği tarafından ezilmesine, gölgede bırakılmasına müsaade etmeye razı değilsek siyasi tartışmaların derinleşmesinin önünü daha çok açmalıyız.

Yazının Devamı >>>