1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çorum'dan Suriye'ye 55 Ton Un Yardımı
Çorumdan Suriyeye 55 Ton Un Yardımı

Çorum'dan Suriye'ye 55 Ton Un Yardımı

Çorum Valiliği tarafından başlatılan kampanyada toplanan 55 ton un ve 3 ton makarna, Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

14 Aralık 2012 Cuma 14:23A+A-

Çorum Valiliği tarafından başlatılan kampanyada toplanan 55 ton un ve 3 ton makarna, Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Çorum’da faaliyet gösteren un fabrikaları tarafından bağışlanan 55 ton un ve 3 ton makarna, Suriyelilere ulaştırılmak üzere bugün yola çıktı. İl Özel İdaresi Müdürlüğü’ne ait 5 kamyonla gönderilen yardım malzemeleri, Gaziantep’teki Kızılay’a ait depolara indirilecek. Yardım malzemeleri, daha sonra Kızılay koordinatörlüğünde Suriyelilere ulaştırılacak.

Çorum Valisi Sabri Başköy, Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacılara Çorum halkı ve hayırseverlerin toplamış olduğu yardımları gönderdiklerini söyledi. Bu konuda koordinatör olarak görevlendirilen Veysel Dalmaz ile hafta başında bir görüşme yaptıklarını ve bu görüşmede Dalmaz’ın Suriye’nin Türkiye sınırındaki kasaba ve köyleri ile iç kesimlerde bulunan yerleşim merkezlerinde insanların acil una ihtiyaç olduğunu ilettiğini anlatan Başköy, “Bunun üzerine pazartesi günü un üreten ve fabrikası olan iş adamlarımızı toplantıya çağırdım. Hemen kendi aralarında organize olarak 55 ton un, 3 ton makarna taahhüt ettiler. Pazartesi taahhüt olan bu yardımları bugün Suriye’de mağdur olan kardeşlerimize göndermek için yola çıkarıyoruz. Bu yardım malzemesi Gaziantep’te Kızılay depolarına indirilecek. Kızılay koordinatörlüğünde mağdur ve mazlum kardeşlerimize dağıtılacak” dedi.

Kampanyanın genel bir yardım kampanyası şeklinde yapılmadığını dile getiren Vali Başköy, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz’ın talebi üzerine aciliyetine binaen ilgililerle birlikte düzenlendiğini söyledi. Çorum halkının kısa süren bir organizasyonda 55 ton un ve 3 ton makarna toplandığını, bunun halkın hayırseverliliğini, duyarlılığını, hassasiyetini gösterdiğini dile getiren Vali Başköy, “Kampanyada hayır faaliyetine destek olan un fabrikası sahipleri ve hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Suriye’deki kardeşlerimizin bu mağduriyetinin, mazlumiyetinin bir an önce bitmesini istiyoruz. Bu konuda dua da ediyoruz. Bu bizi yürekten yaralıyor. İnsanlar açlıkla karşı karşıya, bize un gönderin demeleri bizi çok duygulandırdı. Allah böyle bir felaketi hiç kimseye yaşatmasın. Ülkemiz sığınmacılardan 138 bin kardeşimizi bu vatan toprağında ağırlıyor. Her gün yediriyor, içiriyor, giydiriyor. Bu ülkenin himmetidir, bu milletin himmetidir” diye konuştu.

Vali Başköy’ün konuşmasının ardından İl Özel İdaresi’ne ait 5 kamyon yardım dualarla Gaziantep’e uğurlandı.

Çorum Hakimiyet

HABERE YORUM KAT

3 Yorum