1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Çorum'da Kimyasal Katliam Lanetlendi
Çorumda Kimyasal Katliam Lanetlendi

Çorum'da Kimyasal Katliam Lanetlendi

Çorum'da katil Baas diktası protesto edildi.

23 Ağustos 2013 Cuma 18:43A+A-

Kimyasal Zalim Esed ve İşbirlikçilerinin Suriye’de İşlediği Katliamları

Çorum’da Lanetlendi…

Çorum Suriye ve Mısır Müslümanları ile Dayanışma Platformu Katil Esed’in Şam kırsalında gerçekleştirdiği kimyasal saldırıda ve Mısır Adeviye ve Nahda meydanlarında şehit olan kardeşlerimiz için Ulu Camide Cuma namazı ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çorum İHH Temsilcisi Selim Özkabakçı’nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazına yoğun katılım oldu. Namazın ardından tekbirler ve sloganlarla yürüyüşe geçen Müslümanlar Hürriyet Meydanına geldiler. Yürüyüş esnasında “Ümmetin Kalbi Suriye’de Atıyor”, “Suriye İslami Direnişle Özgürleşecek”,” Bas Zulmünün Suç Ortağı, İslam Cumhuriyeti Olamaz”, “Katil Beşşar, İşbirlikçi İran” gibi dövizlerinin yanı sıra, “Müslüman Zulme Sessiz Kalma!”, “Katil İran, Suriye’den Defol!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Uyan, Diren, Özgürleş” gibi sloganlar attılar.

Suriye ve Mısır’da yaşana haksızlıkları, hukuksuzlara ve katliamları protesto etmek için Özgür-Der Çorum Şb, Çorum İ.H.H., İlke-Der ve Eğitim-Bir sen Çorum Şb. Tarafından kurulan Çorum Suriye ve Mısır Müslümanları ile Dayanışma Platformu basın açıklaması yaptı.

Murat İslam’ın sunuculuğunu üslendiği basına açıklamasında “ABD, BM ve diğer işbirlikçi iktidarlara atıfta bulunarak sergilediği ikiyüzlü tutumu eleştiren Murat İslam, direnin Müslümanlarının terörist olarak ilan edildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Şuanda Suriye’de ve Mısır’da yaşananlar göstermektedir ki küresel sistem çökmüştür ve artık yeni bir dünya düzenine ihtiyaç vardır. Daha adil ve daha özgür…”

İlk sözü Özgür-Der adına Mustafa Kerim Üngör aldı. Suriye’de yaşanan katliama değinen Üngör; Şaşırtıcı, incitici ve hatta kahredici olan daha düne kadar kendisiyle övündüğümüz, muasır dönem İslami hareketlerin nadide kazanımları diye sahiplendiğimiz İran ve Hizbullah gibi ülke ve hareketlerin takındığı aktif işbirlikçi tutumdur. Esed rejiminin imza attığı son cinayetin de suç ortaklığını yapan İran ve Hizbullah altına girdiği bu vebalin hesabını müminlere, Rasulullah’a ve daha önemlisi Yüce Allah’a nasıl verecektir?”diye sordu.

Çorum İHH & İlke-Der adına Cemal Ak konuşmasında Müslümanların zalimlerden yana olamayacağını belirterek, işbirlikçilerinin susarak zulme rıza gösterdiklerini söyledi. Üç beş ağaç kesildi diyerek sokaklara dökülen park devrimcileri Suriye’de kimyasal silahlarla öldürülen binlerce çocuk, kadın için neden sesiniz çıkmıyor diye soran Ak, Ağaç haklarını bahane eden bu zavallılar insan haklarını hiç mi düşünmezler? Sözde Ağaçlarla empati kuran insancıklar Mısır’da kurşunlanan insanlarla neden empati kurmazlar? Diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim-Bir Sen adına konuşan Tahir Eşkil “Bu çağrımız adalet duygusunu ve vicdanının yitirmeyenleredir! Bu gün Suriye ve Mısır’da yapılan katliamlara ve vahşete karşı Ümmeti tavır almaya davet ediyoruz. Müslüman Ümmetinin ayağa kalkmasını, kendisine gelmesini ve ses vermesini istiyoruz.” Dedi. İran ve Suud tutumunu eleştiren Eşkil, “İran’da ve Suudi Arabistan’daki İslam âlimlerine sesleniyoruz! Bu zulme ve zalimlere karşı niçin susuyorsunuz? Bu gün hakikati halkınıza söylemeyecekseniz ne zaman söyleyeceksiniz” dedi.

Konuşmaların ardından Hafız Yusuf Demirel Hoca Suriye ve Mısır’da şehit olan kardeşlerimiz için dua ettirdi.

can_1768.jpg

can_1794.jpg

panorama3.jpg

HABERE YORUM KAT