1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Çorum’da Grup Yürüyüş Etkinlikleri (FOTO)
Çorum’da Grup Yürüyüş Etkinlikleri (FOTO)

Çorum’da Grup Yürüyüş Etkinlikleri (FOTO)

Özgür-Der Çorum Şubesinin davetlisi olarak Çorum'a giden Grup Yürüyüş, burada bir dizi etkinliğe imza attı.

13 Aralık 2014 Cumartesi 01:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Grup Yürüyüş, Özgür-Der Çorum Şubesinin davetlisi olarak Çorum'da bir dizi etkinliğe katıldı.

Çorum Anadolu İmam-Hatip Lisesi Ziyareti

Grup Yürüyüş'ün Çorum etkinlikleri, Anadolu İmam-Hatip Lisesi ziyareti ve burada gençlerle söyleşisi ile başladı. Okul müdürü Hüseyin Kır ve Bekir Tokgöz'den gençlerin okul bünyesindeki faaliyetleri hakkında bilgi alan Grup Yürüyüş, konferans salonunda gençlerle söyleşide bulunup, ezgileri ile gençleri geceye davet etti.

Çağrı FM'de Canlı Yayın

Grup Yürüyüş'ün ikinci durağı Çorum'da İslami temelde yayın yapan Çağrı FM oldu. Şemseddin, Abdulkerim ve Musab kardeşlerin düzenlediği canlı yayında ezgi yorumlayan Grup Yürüyüş, İslami mücadelede müzik algısının şahitlik temelli olması gerektiğine vurguda bulunarak ve albümleri hakkında bilgi verdi ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çorum Hâkimiyet Gazetesinde Röportaj

Radyo programının ardından Çorum Hâkimiyet Gazetesine giden grup Yürüyüş mensupları, gazete muhabirlerinden Recep Mebet'in sorularını yanıtladı. Röportajda niçin müzik yaptıklarını anlatan Grup Yürüyüş, sanatın şahitlik demek olduğunu dile getirdi.

Suriye ve Gazze İle Dayanışma Gecesi

Aynı gece Özgür-Der Çorum Şubesi tarafından Suriye ve Gazze konulu kardeşlik gecesi düzenlendi. Çorum Devlet Tiyatrosu Salonunda gerçekleştirilen geceye Grup Yürüyüş, yorumladığı ezgi ve marşları ile coşku kattı.

Özgür-Der yönetim kurulu üyesi Murat İslam'ın sunuculuğunu yaptığı gece, Ubeydullah Abanuzoğlu'nun Ensar-Muhacir dayanışmasını hatırlatan Kur'an tilaveti ve mealini okuması ile başladı.

Şube başkanı Bülent Gökgöz'ün selamlama konuşması ile devam eden etkinlikte Gökgöz, muhacir kardeşlerimiz ve Suriye ile Gazze'deki İslami direnişi de sahiplenmemiz gerektiğini vurguladı. Dünyanın umursamazlık içinde olduğu Suriye'de onlarca Bosna dramının yaşandığı ve Müslümanların ise yorgunluklara kapılmadan gerek Suriye direnişini gündemleştirme gerekse yardım çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Suriye için yardım tırı hazırlığında olduklarını, yardımlarını Özgür-Der veya Çorum İHH üzerinden kendilerine iletebileceklerini dile getirdi.

Gökgöz, salondaki gençlere hitaben de şu hatırlatmalarda bulundu:

"Bu gece salonda çok sayıda genç kardeşimiz bulunmakta. Özellikle İmam-Hatip Lisesinden kardeşlerimiz bulunmakta. Bugün İmam-Hatiplerin önü açıldı, imkanlar çoğaldı, ortaöğretimde başörtüsü serbest oldu, katsayı adaletsizliği kaldırıldı, kesintisiz eğitim ve Kur'an eğitiminin önündeki engeller kalktı. Ancak bugünlere kendiliğinden gelinmedi. 28 Şubat zulmünün yasaklarına ve baskılarına karşı uzun süreli mücadele verildi ve çok bedeller ödendi. Özgür-Der ve Grup Yürüyüş de bu temelde kuruldu. İşte sizler de şu anki imkanlara ve haklarınıza sahip çıkmalı bunları çok daha ileri noktalara taşımalısınız. Sorumluluklarınızın farkında, ahlaklı, donanımlı ve adaleti talep eden gençler, şahsiyetler olmalısınız. İmam-Hatipleri de aşan bir ufukla mücadele vermelisiniz."

Gecede Özgür-Der Çorum Çorum Şubesinin faaliyetlerini özetleyen sinevizyonun ardından Suriye ve İHH yardımları konulu sinevizyonlar da izlenildi.

Ardından sahne alan Grup Yürüyüş, salondaki coşkulu kalabalıkların eşlik ettiği ezgi ve marşlarını yorumladı. Konserlerinde gelenekselleşen minik çocukların da sahnede eşlik ettiği ezgilere Özgür Çocuk Kulübü çocukları da katıldılar. Tekbirler ve sloganlarla salonu da heyecanlandıran minikler alkış topladılar.

Grup Yürüyüş'ün anonsları ile sahne alan Özgür-Der gençlerinden Çağrı İslam ve Cihad Dilekçi de ümmeti konu alan şiirleri ile geceye renk kattılar.

Fotoğraflar: Mustafa Kerim Üngör / Can Eser

grup-yuruyus-corum-anadolu-imam-hatip-lisesi-02.jpg

grup-yuruyus-corum-anadolu-imam-hatip-lisesi-03.jpg

grup-yuruyus-corum-anadolu-imam-hatip-lisesi-01.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-01.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-02.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-03.jpg

murat-islam.jpg

bulent-gokgoz.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-06.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-05.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-04.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-11.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-08.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-09.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-10.jpg

grup-yuruyus-corum-konseri-07.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum