1. YAZARLAR

  2. Roni Margulies

  3. Çöpten çıkan portreler
Roni Margulies

Roni Margulies

Yazarın Tüm Yazıları >

Çöpten çıkan portreler

06 Şubat 2013 Çarşamba 00:32A+A-

Hürriyet gazetesiyle dalga geçtiğim için özür dilemem gerektiğini hissediyorum. Pek güçlü bir his değil, dilemem herhalde.

Bu garip hisse niye kapıldığımı paylaşmak isterim ama sizinle.

Önce, CHP Dalaman İlçe Başkanı Erol Ertunç ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı, AK Parti yeni Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu hakkında iki haberi okumamız gerek. Biri Radikal’den, biri Sözcü’den. Mizah dergilerinden değil yani.

Adlî ve idarî soruşturma

İlki şöyle:

“Muğla’nın Dalaman İlçesi’ndeki bir çöp konteynerinde bulunan Atatürk portresi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe panoları bulundu. Öztaş Anadolu Lisesi’ne ait olduğu belirlenen panolarla ilgili adlî ve idarî soruşturma başlatıldı.

Çöp konteynerinde yoldan geçenler 10 Atatürk portresi ile İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe panosu buldu. Büyük şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, durumu Emniyet Müdürlüğü’ne bildirip sorumlular hakkında şikâyetçi oldu.

Vatandaşlar, CHP Dalaman İlçe Teşkilatı’nı telefonla arayıp konuyla ilgili bilgi verip tepkilerini dile getirdi. CHP Dalaman İlçe Başkanı Erol Ertunç, CHP Dalaman Kadın Kolları Başkanı Ülkü Yeşiltuna ve bazı partililer olay yerine gelip duyarlı vatandaşlarla birlikte çöpteki panoları çıkarıp evlerine götürdü. Öztaş Anadolu Lisesi’ne ait olduğu sanılan panolarla ilgili polis adlî soruşturma başlattı.

Dalaman İlçe Millî Eğitim Müdürü Metin Engin de konuyla ilgili idarî soruşturma başlattıklarını belirterek, ‘Çöpe atılan Atatürk portreleri ile İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe panoları miadını doldurmuş. Bu nedenle kullanılmayıp imha edilmesi gerekiyordu. Ancak imhanın çöpe atılarak yapılmaması gerekiyordu. Bu konuda hizmetlilerin bilinçsizliği söz konusu olduğundan bu konuda hassasiyet göstermeyen ilgililer hakkında gereken neyse yapılacak’ dedi.”

Tek sorum şu: İmhanın çöpe atarak yapılmaması gerekiyorduysa, nasıl yapılmalıydı?

Cumhurbaşkanı ve Vali’nin katılımıyla, bando mızıka eşliğinde ağırbaşlı bir tören yapılması mı gerekiyordu? Acaba Millî Eğitim mevzuatında “Miadını Doldurmuş Atatürk Portresi İmha Töreni” ayrıntılı olarak tarif edilmiş midir?

Vallahi de, billahi de, tallahi de

İkinci haber de şu:

“Partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Malatya’ya gelen Süleyman Soylu, Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda partililere hitap etti.”

Şöyle demiş Soylu:

“Türkiye’de Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemini kendisi için istememektedir. Türkiye’nin geleceği için istemektedir. Onun karizması, onun yaptığı hizmetler onun Türkiye ve milletle birlikte bütünleşmesinde Başkanlık sistemine zaten ihtiyaç yoktur ki. Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilelebet ve ebedî başkanıdır.

Türkiye’yi, bilin ki darbecilerin, darbeci generallerin ortaya koymuş olduğu Anayasa’dan kurtarabilecek ve Türkiye’yi yepyeni bir anlayışa kavuşturabilecek yegâne parti Ak Parti’dir. Allah’a yemin ederim ki, Türkiye’deki bütün meselelerin çözülmesinde en yetkili lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu millet kararlıdır. Dün bu milletin Menderes’ini aldınız, dün bu milletin Özal’ını aldınız, Vallahi de, billahi de, tallahi de, bu millet size Erdoğan’ı vermeyecek, sahip çıkacaktır.”

Şunu sormak isterim: Ayıp değil mi?

Belli ki bu konuşmayı yapmadan önce Soylu ya esrar çekmiş ya da bir şişe viski içmiş.

Malatya Demokrat Parti üyelerine saygısızlık olmuyor mu?

Tencere ve kapak

Hürriyet gazetesinden özür dilemem gerektiğini niye mi hissettim?

Çünkü CHP Dalaman İlçe Başkanı Erol Ertunç, CHP Dalaman Kadın Kolları Başkanı Ülkü Yeşiltuna ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu gibi insanların yaşadığı bir memlekette Hürriyet gibi gazeteler olmak zorundadır elbette.

[email protected]

TARAF

YAZIYA YORUM KAT