1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çok Sayıda Emniyet Amiri ve Polis Gözaltına Alındı
Çok Sayıda Emniyet Amiri ve Polis Gözaltına Alındı

Çok Sayıda Emniyet Amiri ve Polis Gözaltına Alındı

İstanbul'da, aralarında emniyet mensuplarının olduğu bildirilen şüphelilere yönelik operasyon başlatıldığı bildirildi.

22 Temmuz 2014 Salı 04:18A+A-

Alınan bilgiye göre, kent 200 ayrı adrese sahur saatlerinde başlatılan operasyonda bazı kişiler gözaltına alındı.

Resmi kıyafetli bir polisin de aralarında bulunduğu şüpheliler, evlerinde yapılan aramaların ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüphelileri sağlık kontrolüne getiren sivil polis memurlarının üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yelekleri olduğu görüldü.

Aralarında polis lojmanlarının da yer aldığı çok sayıda adreste arama yapıldığı belirtildi.

İstanbul'da, aralarında emniyet ve yargı mensuplarının olduğu bildirilen şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı. Yasa dışı dinleme, suç uydurma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla ilgili olarak yaklaşık 200 polis ve yargı mensubu hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

7 Şubat Mit krizi ile yasadışı dinlemelerle hazırlanan Selam Tevhid örgütü dosyaları kapsamında soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi.

Dosya kapsamında 17 ve 25 Aralık darbe girişimiyle ilgili deliller bulunduğu belirtiliyor. Bu kapsamda İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 16 ilde bazı emniyet amirleri ve polislerin evlerinde arama başlatıldı.

Gözaltına alınan arasında dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek'in bulunduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT