1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. CNN Türk'ün PKK 'Zamanlaması' Haberi
CNN Türk'ün PKK 'Zamanlaması' Haberi

CNN Türk'ün PKK 'Zamanlaması' Haberi

Bir çocuğun yaşamı yitirdiği hain saldırı için CNN Türk, 'PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcı erken patladı' yorumunda bulunarak, saldırıyı meşrulaştırdı.

30 Ağustos 2015 Pazar 22:56A+A-

PKK'nın Silvan'da patlattığı bombanın Fırat Simpil isimli 13 yaşındaki çocuğun bedenini parçalaması, CNN Türk'ü harekete geçirdi. CNN Türk KJ'sinde sanki suçlu olan bombaymış gibi "PKK'lıların yere tuzakladığı bomba erken patladı: 1 çocuk öldü" şeklinde skandal bir yazı yazdı.

Diyarbakır'da Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi.

Patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu ekmek almak için evden çıkan 13 yaşındaki Fırat Simpil hayatını kaybetti.

Bu haber, CNN Türk'te skandal bir şekilde servis edildi. CNN Türk, HDP'nin zarar görmemesi için PKK'nın patlattığı bombayı "sanki kendi kendine patlamış" gibi verdi.

Can Dündar'ın Cumhuriyet'i ile birlikte "TSK sivilleri öldürüyor" diye haberler yapan medya organları sus pus oldu.

Sanki bombayı PKK koymamış gibi, sanki bomba kendi kendine patlamış gibi, sanki ölen 13 yaşındaki bir Kürt çocuğunun katili PKK örgütü değilmiş gibi haberler yapmaya devam ettiler..

1440959723711.jpg

1440963093375.jpg

AHaber

HABERE YORUM KAT