1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Çin'in Zulüm Kampları İlk Kez Bu Kadar Yakından Görüntülendi
Çin'in Zulüm Kampları İlk Kez Bu Kadar Yakından Görüntülendi

Çin'in Zulüm Kampları İlk Kez Bu Kadar Yakından Görüntülendi

​​​​​​​Çin'in Uygur Türkleri'ni baskı altında tutabilmek için geliştirdiği toplama kampları ilk kez bu kadar yakından görüntülendi. Eğitim merkezi adı altında faaliyet gösteren merkezlerin hapishaneden farkı yok.

28 Ekim 2018 Pazar 17:52A+A-

BBC'nin ulaştığı yeni uydu görüntülerinden yola çıkarak hazırladığı videoda, bir futbol sahası ve etrafındaki alan kullanılarak oluşturulan tesis, uzmanlar tarafından dünyanın en büyük gözaltı merkezlerinden biri olarak adlandırılıyor.

Haberinde milyonlarca Müslüman Uygur Türkünün Sincan'da yargılanmadan zorla alıkonulduğunu aktaran BBC, bölgedeki güvenlikli hapishane tesislerinin sayısının son iki yılda iki kattan fazla arttığını da işaret etti.

BBC'den John Sudworth imzasıyla yayımlanan videoda, eğitim merkezinin etrafında konuşlanan güvenlik görevlileri çekim yapmalarına izin vermiyor. Sodworth'un bir genç kızla röportaj yapma girişimi de başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Uluslararası toplumun sessiz kaldığı Sincan'da, son yıllarda baskı ve zulüm artarak devam ediyor. İstismar ve aşağılama iddialarının ayyuka çıktığı bölgede zorla tutulan Müslüman Uygur halkı, gizli hapishanelerde zorla tutuluyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum