1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çin'in Doğu Türkistan'daki Saldırılarına Protesto
Çin'in Doğu Türkistan'daki Saldırılarına Protesto

Çin'in Doğu Türkistan'daki Saldırılarına Protesto

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, Çin'in Sincar Uygur Özerk Bölgesi'nde, Müslümanlara uygulanan "oruç yasağı"nı Çin Konsolosluğu önünde protesto etti.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 23:46A+A-

Tarabya'daki Çin Konsolosluğu önünde toplanan partililer, burada sofralar kurarak simit ve su ile iftar yaptı. 

İftarın ardından, konsolosluk önünde toplanan grup tekbir getirerek, "Doğu Türkistan yanındayız" sloganları attı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, Uygur Türklerini destekleyen yazıların yer aldığı pankartlar da taşıyan grup adına yaptığı açıklamada, barışın, kardeşliğin tüm dünyada hakim olduğu bir gelecek için Allah'a dua ettiklerini söyledi.

Bugün dünyanın birçok yerinde Müslümanların baskı altında olduğunu ifade eden Ecertaş şöyle konuştu:

"Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz ramazan ayını şiddet, baskı ve zulüm altında yaşamak zorunda kalıyor. Bugün burada mazlumun yanında olduğumuzu bir kere daha haykırıyoruz. Çin'in, insan haklarına aykırı bu girişimlerini protesto ediyoruz. Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz zor bir sınav veriyorlar. Adeta Nemrut'un Hazreti İbrahim'i ateşe atması olayını günümüzde yaşıyorlar. İnançları, ahlakları, değerleri ayaklar altına alınmak isteniyor. Oruçları, namazları engellenmeye çalışılıyor."

"Dünya beşten büyüktür diyen bir liderin takipçileri" olduklarını belirten Ecertaş, halkların baskı altına alınmasına, insan onurunun yerle bir edilmesine her zaman karşı çıkacaklarını kaydetti.

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum