1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP’li İnce’nin En Büyük Sermayesi: Suriyeli Muhacir Düşmanlığı
CHP’li İnce’nin En Büyük Sermayesi: Suriyeli Muhacir Düşmanlığı

CHP’li İnce’nin En Büyük Sermayesi: Suriyeli Muhacir Düşmanlığı

Muharrem İnce, Esed’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan ve çoğunluğunun Türkiye’de akrabaları bulunan Suriyeliler konusunda CHP zihniyetini birkez daha ortaya koyan ifadeler kullandı.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 01:29A+A-

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “4.5 milyon Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Bayram’da gidiyor 72 bin kişi, 1 hafta 10 gün kalıyor, sonra geri dönüyor. Eğer sen gidip 10 gün kalıp geri gelebiliyorsan kal orada devamlı. Ne diye geliyorsun, tatile mi geliyorsun? Demek ki şartların uygun. Gittikten sonra kapatırım kapıyı kalırsın. Burası aşevi mi” dedi. İnce, bununla da yetinmeyerek “Suriyelileri davul zurna ile uğurlarız, 40 milyar dolar size kalır” dedi.

Kızılay Genel Müdürü Dr. Kerem Kınık, İP adayı Meral Akşener’in benzer bir söylemine verdiği yanıtta, “Türkiye’yi yönetmeye talip olanların söylemlerine dikkat etmesi gerekiyor. Suriyeliler dediği yüzde 75’i kadın çocuk ve 65 yaş üstü ölümden kaçıp bize sığınmış mazlumlar.” diye konuştu.

Mülteci Hakları Derneği yetkilileri, yaptıkları açıklamayla İnce'ye tepki gösterdi. Dernek tarafından yapılan açıklamada İnce'nin Suriye'nin ve bölgenin gerçeklerinden habersiz olduğunun anlaşıldığı kaydedilirken "Sayın İnce, Suriyelilerin yaşadıklarından habersiz olduğu kadar sınır illerinde yaşayan milyonlarca Türkiye ve Suriyelinin birbirleriyle akraba olduğunu, sadece Türkiye'den değil Suriye'den de Türkiye'ye bayramlaşmak için gelip sonra geri dönenler olduğunu bilmediğini de göstermiştir. Suriye'de çatışma oranı azalsa da halen savaş ortamı devam etmektedir. Milyonlarca insanın evleri barkları bulunmamaktadır" denildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum