1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'den 5, MHP'den 2 İsim Bakanlık Teklifini Reddetti
CHP'den 5, MHP'den 2 İsim Bakanlık Teklifini Reddetti

CHP'den 5, MHP'den 2 İsim Bakanlık Teklifini Reddetti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere teklif götürdüğü 11 isimden şu ana kadar sadece MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş bu görevi kabul ettiğini açıkladı.

27 Ağustos 2015 Perşembe 06:43A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere görevlendirilen Ahmet Davutoğlu, CHP'den 5, MHP ve HDP'den de 3'er milletvekiline mektup göndermişti.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yapılan teklifi kabul etti ve Başbakanlığa yazılı olarak yanıtını iletti. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu ile Türkeş, telefonda görüştü. Gösterdiği devlet adamlığı sebebiyle de Türkeş'e teşekkür eden Davutoğlu'nun, kendisiyle nasıl bir görevlendirme yapılacağına ilişkin de yakın zamanda görüşmesi bekleniyor.

Davutoğlu'nun bakanlık teklifi götürdüğü isimler arasında eskiden genel başkanlık görevini yürüten CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Emek Partisi'nin kurucu Genel Başkanı HDP'li Levent Tüzel de bulunuyor.

CHP'de Erdoğan Toprak, Tekin Bingöl, Ayşe Gülsüm Bilgehan ve İlhan Kesici ile MHP'li Meral Akşener ve Ahmet Kenan Tanrıkulu bakanlık teklifini reddetti.

HDP'den 3 ismin kararı henüz açıklanmadı

Başbakan Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için teklif götürdüğü HDP'den İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ile İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın kararları açıklanmadı.

Daha önce seçim hükümetine bakan vereceğini açıklayan HDP yönetimi, söz konusu teklife ilişkin kararını yetkili kurullarında değerlendiriyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT