1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'de Dink Anmasına Katılanlara İhraç Talebi
CHP'de Dink Anmasına Katılanlara İhraç Talebi

CHP'de Dink Anmasına Katılanlara İhraç Talebi

CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Tınay, milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Şavak Pavey ve Umut Oran'ın disipline sevk edilmesini istedi.

23 Ocak 2015 Cuma 12:41A+A-

19 Ocak günü Hrant Dink’in anılmasına ve 1915’in 100. yılında “soykırımla yüzleşilmesine” yönelik yapılan yürüyüşe katılan CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ve Umut Oran hakkında CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Barış Tınay şikayetçi oldu.

‘Bir güruh’

Tınay dilekçesinde, CHP’li vekillerin ‘Yüzleşin Hrant’la, Soykırımla!’ pankartının arkasında yürümesinin parti programına uymadığını belirtti. Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı ayrıca, parti programında soykırımın reddedildiğini hatırlattı. Dilekçede ‘Hrant’ın Arkadaşları’ndan “Neye, kime ve kimlere hizmet ettiği bilinmeyen bir güruh” olarak bahsedildi.

Parti programında Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin yer alan ifadeleri hatırlatan Tınay, “İlgili parti programı ifadesine istinaden; parti tüzüğümüzün 70. Maddesinde ‘Kesin Çıkarma Cezası Gerektiren Parti Suçları’ başlığında yer alan ‘Programa ve Tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak’ ve ‘Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak’ (md. 70A) maddelerinin ihlali söz konusudur. İlgili kişilerin TBMM üyesi olması nedeniyle tüzüğümüzün 68A maddesine göre Parti Meclisi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilmesi gerekmektedir.”

Programda ne yazıyor?

CHP parti programında “Sözde Ermeni Soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir” deniliyor.

(Vatan)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum