1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP Ön Seçiminde İlginç Sonuçlar
CHP Ön Seçiminde İlginç Sonuçlar

CHP Ön Seçiminde İlginç Sonuçlar

Parti Meclisi kararı ile 45 seçim bölgesinde ön seçim yapan CHP'de, ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Çok sayıda milletvekili seçilebilecek yerlerden listelere giremedi.

30 Mart 2015 Pazartesi 13:49A+A-

Partinin genç milletvekillerinden Özgür Özel Manisa'da, Aykut Erdoğdu İstanbul'da, Tanju Özcan ise Bolu'da büyük oy farkıyla ilk sırayı alarak yeniden parlamentoya girmenin kapısını araladı.

Ankara eski il başkanı Necati Yılmaz 1. Bölgede ilk sırayı alırken, İzmir eski il başkanı Ali Engin yarışı 5. sırada tamamladı. İstanbul eski İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı 1. Bölgede ilk 4'e girmeyi başardı.

Kullandığı oy fazla işaretleme nedeniyle oyu geçersiz sayılan eski Genel Başkan Baykal Antalya'da ikinci olurken, eski Genel Sekreter Sav ile eski Genel Başkan Yardımcısı Okay, üyelerden yeterli oyu alamadı.

Mustafa Sarıgül'ün 6. sırada yarışı tamamladığı İstanbul 2. Bölgede, önçesime giren tek Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş'ın ise ilk 10'da yer alamadığı belirtildi. Eski bakanlardan Mehmet Sevigen de bu bölgeden liste dışı kaldı.

İstanbul 1. Bölgede Mahmut Tanal, 3. Bölgede ise İlhan Cihaner ilk sırayı aldı.

Kalan yerler kontenjanla

CHP'de, İstanbul, İzmir ve Ankara'da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talebi üzerine ilk sıralar ise kadın adaylara ayrıldı. 

İstanbul'da 14, Ankara'da 6, İzmir'de 6, Antalya'da 1 ve Aydın'da 1 milletvekili adayı kontenjan uygulamasıyla parti yönetimince belirlenecek.

CHP PM, İstanbul 1. Bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9., 2. Bölgede 1, 3, 5 ve 7., 3. Bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9., Ankara 1. Bölgede 1, 3, 5 ve 7., 2. Bölgede 1 ve 3., İzmir 1. ve 2. Bölgelerde 1, 3 ve 5'inci sıraların merkez adaylarına ayrılmasına karar vermişti.

CHP'de ayrıca Aydın'da 1. sıra, Antalya'da ise 3. sırada kontenjan kullanılacak.

HABERE YORUM KAT