1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Chomsky'den PKK'ya Destek
Chomsky'den PKK'ya Destek

Chomsky'den PKK'ya Destek

Noam Chomsky, PKK’nın uzantısı PYD'ye destek içeren bir bildiriye imza attı. “Rojava’yı Savunmak İçin bir Çağrı” başlığını taşıyan açık mektupta yer alan ifadeler PKK'ya açık bir destek niteliğinde.

26 Nisan 2018 Perşembe 13:22A+A-

Zeytin Dalı Harekatı

Açık mektubun ilk kısmında “Suriye'nin doğusunda IŞİD'e karşı savaşan YPG güçlerinin, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmesiyle evlerini, ailelerini ve komşularını savunmak için IŞİD ile savaşı bırakarak Afrin'e gittiği” ifadeleri yer alıyor. Mektupta “Türkiye'nin Zeytin Dalı operasyonuna bölgede insani bir krize neden olduğu” ve “Türkiye'nin cihat yanlısı gruplarla birlikte hareket ettiği” iddiaları da yer alıyor.

"İnsan hakları ihlalleri" iddiası

Noam Chomsky gibi birçok düşünür ve yazarın da imzası bulunan açık mektupta “Afrin'den kaçan birçok sivilin açık alanlarda ve çadırlarda kalmak zorunda olduğu” ifadesi bulunuyor. “Bölgedeki halkın etnik ayrımcılık, yağma ve cinsel şiddete maruz kaldığına” yönelik iddialar da açık mektupta öne sürülüyor.

Söz konusu yayında “Rojava için Acil Komite” kurulduğu ve dünyanın dikkatinin bölgeye çekilmek istendiği ifade ediliyor. Türkiye'ye yönelik suçlamalar içeren ifadelerin sıklıkla geçtiği açık mektupta, “Afrin’in barışçıl bir bölge olduğunu ve Türkiye'ye bu bölgeden herhangi bir tehdit bulunmadığı” iddiası da yer alıyor.

Türkiye'ye ambargo çağrısı

Mektupta “Türkiye'nin Suriye'deki varlığını genişletmek, Menbiç ve Irak Kürdistanı’na da askeri hamlelerde bulunmak istediği” ifadesi yer alırken, bu durumun IŞİD'in yararına olduğu da iddia ediliyor. Açık mektupta Türkiye'nin ekonomik, diplomatik ve askeri açıdan ambargo ile izole edilmesi ve bu şekilde güçlerini Kürt kontrolündeki bölgelerden çekmek zorunda bırakılması çağrısı yapılıyor.

YPG'ye destek sürmeli

“Rojava için Acil Komite” açık mektupta ABD hükümetine Türkiye yönetimine ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulamaya çağrılıyor. Öte yandan komite, NATO ülkelerinden Türkiye'ye silah satışına ambargo konulması, PYD’nin Suriye barış görüşmelerine dahil edilmesi ve YPG’ye yönelik askeri desteğin devam etmesi çağrısı yaptı. Mektup imzaya açılmış durumda. İnternet sitesi ve diğer yollar vasıtasıyla mektup birçok isim tarafından imzalandı. Söz konusu açık mektuba imza atan isimler arasında şu kişiler bulunuyor: Debbie Bookchin, Charlotte Bunch, Judith Butler, Noam Chomsky, Bill Fletcher Jr., Todd Gitlin, David Graeber, Michael Hardt, David Harvey, Sally Haslanger, Robert Hockett, Chad Kautzer, Anna-Sara Malmgren, Edress Othman, Marina Sitrin, Gloria Steinem, Asta Kristjana Sveinsdottir, Latif Tas, Meredith Tax, Michael Walzer.

Kaynak: Mepa News

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum