1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir’den Gazze’ye Yardım Kafilesi
Cezayir’den Gazze’ye Yardım Kafilesi

Cezayir’den Gazze’ye Yardım Kafilesi

Aylar sonra ilk yardım konvoyu Gazze’ye girebildi. Cezayir yardım kafilesi beraberinde tam teçhizatlı üç sağlık konteyneri getirdi.

22 Aralık 2014 Pazartesi 20:36A+A-

Rafah sınır kapısının Mısır cuntası tarafından kapatılmasından sonra ilk kez bir yardım kafilesi Gazze’ye ulaştı. İnsani yardım yüklü "Cezayir-Gazze 3" Yardım Kafilesi bugün Rafah sınır kapısından Gazze’ye giriş yaptı.

Kafileyi karşılayan Gazze’deki Viam Hayır Derneği Başkanı Muhammed Ebu Mer’i yaptığı açıklamada kafileyi Cezayir Müslüman Âlimler Birliği’ne bağlı yardım komisyonunun tertip ettiğine dikkat çekerek, kafilenin beraberinde tam teçhizatlı üç sağlık konteyneri getirdiğini söyledi.

Cezayir Müslüman Âlimler Birliği’ne bağlı yardım komisyonu dün yaptığı açıklamada kafilenin Mısır’ın Ariş kentine ulaştığını, kafileye yardım komisyonundan iki kişinin yanında Ceyazir’in Kahire büyükelçisinin de eşlik ettiğini ve Gazze’ye ulaşmasında Mısır yönetiminin kolaylık sağladığını ifade etti.

Mısır’ın Rafah sınır kapısını kapatması ve gelen yardım kafilelerine izin vermemesi yüzünden daha önce Gazze’ye gelen birçok kafile ve akitivist insani yardımları ulaştıramıyor.

 

HABERE YORUM KAT