1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir'de Muhalefetten Yeni İttifak
Cezayir'de Muhalefetten Yeni İttifak

Cezayir'de Muhalefetten Yeni İttifak

Muhalefetteki 13 partinin de katılımıyla eski Başbakan Bin Felis liderliğinde "Değişim için Güçler Kutubu" ittifakı kuruldu.

22 Nisan 2014 Salı 14:19A+A-

Cezayir'de, geçen Perşembe günü düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından eski Başbakan Ali bin Felis'in liderliğinde "Değişim İçin Güçler Kutubu" adı altında yeni bir ittifakın oluşturulduğu bildirildi. 

Seçimlerde Bin Felis'i destekleyen Ulusal Islah Hareketi Partisi ve Yeni Fecir Partisi başta olmak üzere muhalefetteki 13 partinin lideri ile Bin Felis'in imzasıyla yayımlanan bildiride, "Değişim İçin Güçler Kutubu" ittifakının kapılarının aynı hedefleri paylaşan bütün siyasi grup ve kişiler ile sivil toplum kuruluşlarına açık olduğu belirtildi.

İttifakın, meşruiyeti ve halk iradesini yeniden inşa edecek kapsamlı bir ulusal diyaloğun önünün açılmasını hedeflediği vurgulanan bildiride, söz konusu 13 partinin geçen hafta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını tanımadığı aktarıldı.

Cezayir İçişleri Bakanlığı, geçen Perşembe günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdulaziz Buteflika'nın oyların yüzde 81, 53'ünü alarak dördüncü kez bu göreve seçildiğini açıklamıştı. 

Yarışta "Buteflika karşısındaki en güçlü aday" olarak gösterilen Bin Felis ise seçimlerin şeffaf bir ortamda yapılmadığını ve Anayasa Konseyi'nin de "ülkeyi yönetecek kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığının yerinde olması gerektiği yönündeki şartı kaldırarak şeffaflığı daha da zedelediğini" ileri sürmüş, seçim sonuçlarına itiraz edeceğini ve barışçıl tüm yollara başvuracağını bildirmişti.

AA

HABERE YORUM KAT