1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir'de Başörtüsü Yasağını Kaldırın Çağrısı
Cezayir'de Başörtüsü Yasağını Kaldırın Çağrısı

Cezayir'de Başörtüsü Yasağını Kaldırın Çağrısı

Cezayir'deki İhvan siyasi kanadı Toplumsal Barış Hareketi Partisi, Cumhurbaşkanı Buteflika'ya gümrük memurlarına uygulanan başörtüsü yasağı uygulamasına müdahale etmesi çağrısında bulundu.

12 Kasım 2014 Çarşamba 11:02A+A-

Cezayir'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Toplumsal Barış Hareketi Partisi, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'ya gümrük memurlarına uygulanan başörtüsü yasağı uygulamasına müdahale etmesi çağrısında bulundu.

Partiden yapılan açıklamada, "Anayasanın birinci koruyucusu olan Cumhurbaşkanını, Cezayirli kadınlar arasında ayrımcılığı körükleyen başörtüsü yasağına müdahale ederek, bir an önce bu uygulamayı kaldırması çağrısında bulunuyoruz. Son olarak gümrük memurlarını hedef alan bu yasak, anayasaya tümüyle aykırıdır" ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, anayasaya, vatandaşlık ve insan haklarına aykırı bir durum olmadığı halde bazı devlet kurumlarının başörtülü kadınları işe almayı reddettikleri kaydedilerek, söz konusu uygulama eleştirildi. 

Cezayir iş kanununda, başörtülü kadınların çalışmasına engel olan herhangi bir kanun maddesi bulunmazken, başörtülü kadınların çalışma başvurularının reddedildiği haberlerine medyada sıkça rastlanması tepkiyle karşılanıyor.

 

HABERE YORUM KAT