1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir Parlamentosu'ndan Mursi İçin Tepki
Cezayir Parlamentosu'ndan Mursi İçin Tepki

Cezayir Parlamentosu'ndan Mursi İçin Tepki

Cezayir Parlamentosu'ndaki muhalif bloklar, "Mısır'daki ihlallere" karşı ülkelerinin harekete geçmesi için çağrı yaptı.

21 Mayıs 2015 Perşembe 10:38A+A-

Cezayir parlamentosundaki muhalif bloklar, "Mısır'daki ihlallere" karşı ülkelerinin harekete geçmesi için çağrıda bulundu.

Parlamentodaki 5 muhalif partiyi temsil eden 53 milletvekilinin imzasıyla yayınlanan açıklamada, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 122 kişi hakkında verilen karara tepki gösterildi.

"Cezayir diplomasisinin, Mısır'daki tehlikeli durum ve yol açabileceklerinden dolayı harekete geçme ve ihlallere tepki göstermeye" davet edildiği açıklamada, Mısır yargısına da "adil ve bağımsız olma, siyasi hükümlerle itibarını zedelememe" çağrısı yapıldı.

Kahire Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "casusluk" ve "hapishaneler baskını" adıyla bilinen aralarında darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduğu 166 sanığın yargılandığı iki davada, 122 kişinin dosyasının idam talebiyle müftülüğe gönderilmesine karar vermişti.

 

HABERE YORUM KAT