1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Cezaevlerinde Keyfilik Sınır Tanımıyor!
Cezaevlerinde Keyfilik Sınır Tanımıyor!

Cezaevlerinde Keyfilik Sınır Tanımıyor!

İzmir 2 nolu F tipi Cezaevinde müvekkili ile görüşmeye giden avukatın elindeki dosya klasörü kesici, delici alet kabul edilip içeri sokulmadığı iddia edildi!

26 Aralık 2018 Çarşamba 14:47A+A-

Keyfi yasak ve sınırlamalarla eza evine dönüşen cezaevlerinde garip uygulamalar artıyor. İzmir Barosu avukatı Abdi Yaşar’a elindeki dosya klasörü nedeniyle İzmir 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan müvekkili K.A. ile duruşma öncesi savunma hazırlamak için görüşme izin verilmediği iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre cezaevi girişinde Yaşar'a elindeki plastik dosya klasörünün delici, kesici alet ve silah sayıldığı gerekçesiyle dosyayla içeriye giremeyeceği söylendi. Daha önce defalarca aynı dosyayla cezaevinde müvekkilleriyle görüştüğünü dile getiren Yaşar, içeriye alınmayınca cezaevi müdürüyle görüştü. Cezaevi müdürü de talimatı kendisinin verdiğini ve klasörle cezaevine giremeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Yaşar, böyle bir yasal düzenleme olmadığını bunun keyfi bir uygulama olduğunu söyledi.

Müvekkiliyle görüşmesinin keyfi uygulamalarla engellediğini ve yaklaşık üç saat boyunca cezaevinde tutulduğunu öne süren avukat cezaevi müdürünün kendisine "Burada müdür de, savcı da kral da benim" dediğini aktardı.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten Avukat Abdi Yaşar, “ben o cezaevine de Türkiye'nin her yerindeki cezaevlerine de bu dosyayla girdim. Bana yapılan tamamen keyfi bir uygulamadır. Ben ve İzmir Barosu bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bu dosyanın nasıl silah sayıldığının açıklamasını istiyorum. Yetkililere de sesleniyorum, biz hepimiz kanun adamıyız. Kanun dışına da çıkmadık. Kendimize ayrıcalıkta istemedik. Ama böyle keyfi bir uygulama ile karşılaştık. Yetkili mercilerden gereğinin yapılmasını istiyorum dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum