1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Ceyş El Adl, Kaçırılan İran Askerleriyle İlgili Şartlarını Açıkladı
Ceyş El Adl, Kaçırılan İran Askerleriyle İlgili Şartlarını Açıkladı

Ceyş El Adl, Kaçırılan İran Askerleriyle İlgili Şartlarını Açıkladı

Ceyş el Adl grubu, kısa bir süre önce İran'ın Belucistan bölgesinde kaçırılan İran sınır muhafız birliklerinden 12 kişiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

29 Ekim 2018 Pazartesi 15:33A+A-

Ceyş el Adl grubu, kısa bir süre önce İran'ın Belucistan bölgesinde kaçırılan İran sınır muhafız birliklerinden 12 kişiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Mepanews’in aktardığına göre örgüt tarafından yayınlanan açıklamada kullanılan ifadelerden satır başları şu şekilde:

"Bu, Ceyş el Adl'ın ele geçirilen terörist İran rejimi üyesi 12 sınır muhafızı hakkındaki açıklamasıdır.

Ceyş el Adl organizasyonu olarak herkese ilan ediyoruz ki, 16 Ekim 2018 tarihinde tarafımızca ele geçirilen 12 İranlı terörist (müşterek devrim muhafızları ve güvenlik güçleri birimleri üyesi) kontrolümüz altında güvenli bir yerde tutulmakta olup sağlıkları da gayet iyidir.

Hepsi, peygamberimizin merhamet sünnetine ve uluslararası savaş esirleri esaslarına uygun bir şekilde muamele görmektedir.

Bu eylem çerçevesinde adaletin yerini bulması adına bazı taleplerimiz bulunmaktadır. Rehineler, taleplerimiz mücrim İran rejimi taleplerimizi karşılar karşılamaz serbest bırakılacaktır.

Bu vesileyle, Kızıl Haç ve Kızılay dahil dünyada insani faaliyetler yürüten tüm yardım kuruluşlarından davaya müdahil olmalarını ve bu sorunu çözmede bize destek olmalarını rica ediyoruz.

Taleplerimiz şunlardır:

-Ailelerini doyurmak için bir parça ekmek arama derdinde olan Beluc gençlerini sınırda keyfi uygulamalarla alıkoyan İran rejimi güvenlik güçleri masum bu insanları derhal serbest bırakmalıdır. Bu gençlerin isimleri tarafımızdan daha sonra açıklanacaktır.

-İran sınırları içinde yaşayan etnik azınlıklara karşı uygulanmakta olan zulümler durdurulmalıdır.

-Şiiler ve Sünniler arasında mezhebe, Pers ve diğer etnik azınlıklar arasında da ırka dayanan ayrımcılığa son verilmelidir.

-Tüm ülkede adalet tahsis edilmelidir."

İran, Pakistan'ın devreye girmesini istemişti

İran, kaçırılan askerler için Pakistan'ın devreye girmesini talep etmişti. İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, Pakistan İçişleri Bakanı Şehriyar Han Afridi'ye bir mektup yazarak, mevkidaşından İran'ın sınır bölgelerine yönelik eylemlerin önlenmesini ve Pakistan'ın bu konuda taahhütlerine uymasını istedi.

İran'daki "Sünni halkın haklarını koruduğu" ifadesiyle 2003'ten bu yana ülkede birçok saldırı düzenleyen "Cundullah" (Allah'ın Askerleri) adlı grubu lideri Abdulmelik Rigi 2010'da yakalanıp idam edilmişti. Bunun ardından Cundullah örgütü 2012'de ismini "Ceyşu'l Adl" olarak değiştirmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT