1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çevik Bir Paşa Sincan Cezaevinde!
Çevik Bir Paşa Sincan Cezaevinde!

Çevik Bir Paşa Sincan Cezaevinde!

28 Şubat soruşturması kapsamında Çevik Bir dahil toplam 18 kişi tutuklandı.

16 Nisan 2012 Pazartesi 09:55A+A-

28 Şubat soruşturmasında tüm gözler Ankara Adliyesindeydi. İfadelerinin ardından hakim karşısına çıkarılan 12 kişiden 9'u tutuklanarak Sincan cezaevine gönderildi. 

Tutuklanan isimler arasında emekli Orgeneral Çevik Bir de var. Böylece soruşturma kapsamında iki günde 18 kişi tutuklandı, 11 kişi serbest bırakıldı.

28 Şubat soruşturmasında gözaltına alınan 29 kişinin sorgusu tamamlandı... İlk gün hakim karşısına çıkan 16 kişiden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, ancak haklarında adli kontrol uygulanmasına karar verildi. Ardından soruşturmada ikinci güne girildi... 

Geriye kalan 13 şüphelinin sorgusunu cumhuriyet savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin ile özel yetkili 5 cumhuriyet savcısı yürüttü.

Emekli Orgeneral Çevik Bir de ifadesi alınan isimler arasındaydı. 13 kişiden Emekli Astsubay Ahmet Tarık Yelkenci savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı... 

Diğer isimler ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakimin, ilk olarak emekli Orgeneral Çevik Bir'in ifadesini aldığı belirtildi.

Mahkeme sonucunda, Emekli Orgeneral Çevik Bir dahil 9 kişinin tutuklanmasına karar verilirken, 3 kişi de serbest bırakıldı.

Tutuklananların isimleri şöyle:

Emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut, emekli kurmay albay Oğuz Kalelioğlu, emekli kıdemli albaylar Serdar Çelebi ve Yüksel Sönmez, Emekli albaylar Ruşen Bozkurt, Ziya Batur,Yahya Cem Özaslan ve Alican Türk.

Tutuklanan 9 kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait 2 minibüsle Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

Öte yandan, nöbetçi hakimlikte serbest bırakılan 3 zanlıya, adli kontrol hükümleri uyarınca ''yurtdışına çıkış yasağı'' konuldu.

Böylece 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüpheli 31 kişiden 18'i tutuklandı.

11 kişi serbest bırakılırken, 2 kişiye yurt dışında oldukları için ulaşılamadı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum