1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cerablus'ta Hayat Normale Dönüyor; Darısı Halep’in Başına!
Cerablus'ta Hayat Normale Dönüyor; Darısı Halep’in Başına!

Cerablus'ta Hayat Normale Dönüyor; Darısı Halep’in Başına!

Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolü ele geçirdiği Cerablus’ta hayat normale dönmeye başladı. Birkaç resim karesi bile özellikle de çocukların yüzlerindeki sevinci göstermeye yeter.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 12:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolü ele geçirdiği Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde hayat normale dönmeye başladı.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekâtı' kapsamında Özgür Suriye Ordusu, Cerablus'ta kontrolü tamamen ele geçirdi.

Kurulan güvenlik noktalarıyla ilçenin kontrolünün tamamen sağlanmasının ardından Cerablus'ta hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Bazı işyerlerinin yeniden hizmet vermeye başladığı ilçede halk tekrar sokaklara çıktı. Özellikle çocuklar sokaklarda oyun oynarken esnaf da işyerlerini düzenledi.

cerablus1.jpgcerablusnormal.jpg

Adını vermek istemeyen bir işyeri sahibi yaptığı açıklamada, tekrar kepenk açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zorlu dönemlerden geçtiklerini ifade eden esnaf, Özgür Suriye Ordusu'nun kendilerini IŞİD’in elinden kurtardığını belirtti. AA'nın aktardığına göre IŞİD üyelerinin kendisinden "zekât" adı altında para almaya çalıştığını ifade eden işyeri sahibi, özgürlüklerini yeniden kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

cerablus-berber.jpg

Elektronik malzeme satan başka bir işyeri sahibi ise IŞİD’in çekilmesinin ardından işyerini yeni açtığını belirtti. Tekrar dükkânını kullanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren esnaf, hayatın en kısa sürede normale dönmesine ilişkin talebini iletti.

İlçede bazı berberler de dükkânını açarak insanlara hizmet vermeye başladı.

Bugün Cerablus’ta başlayan bu kısmi normalleşme havasının, çocuklarımızın yüzünde izlenen sevincin, esnaf kardeşlerimizdeki memnuniyetin Halep’e ve tüm Suriye’ye de tez zamanda uğramasını yüce Rabbimizden dileriz. Rabbimiz Suriyeli kardeşlerimizi onurlu ve istikrarlı cihatlarında muvaffak eylesin inşallah. Rabbimiz bizi Özgür Suriye'de buluştursun inşallah!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum