1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cerablus'ta Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi
Cerablus'ta Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

Cerablus'ta Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin elindeki Amarne köyünü ele geçiren Özgür Suriye Ordusu askerleri, PYD’li militanları etkisiz hâle getirdi ve çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

28 Ağustos 2016 Pazar 15:43A+A-

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri’nce, Suriye'nin Türkiye sınırında yer alan Cerablus bölgesindeki tehditlere karşı yürütülen “Fırat Kalkanı” isimli operasyon devam ediyor.

Cerablus'taki IŞİD militanlarını kovan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı kuvvetlerin ilçenin güneyindeki ilerleyişi sürüyor. Bu kapsamda direnişçi güçler, PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD'nin elindeki Amarne köyünü ele geçirdi.

PYD’li militanları etkisiz hâle getiren askerler, çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Ele geçirilen mühimmatların arasında roketler, mermiler, el bombaları, havan mermileriyle keskin nişancı tüfeği ve çok sayıda fişek de yer aldı.

“Sivil Halkı Kurtardık”

ÖSO'ya bağlı Nurettin Zengi grubunun komutanı Ahmet Genco, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların ardından Amarne köyünde kontrolü sağladıklarını belirtti.

Daha önce bölgeyi elinde tutan PYD mensuplarının etkisiz hâle getirildiğini ifade eden Genco, çok sayıda mühimmat ele geçirdiklerini bildirdi.

PYD’li militanların çatışmalar sırasında köydeki az sayıdaki sivil halkı “kalkan” olarak kullanmaya çalıştığını vurgulayan Genco, “Teröristleri etkisiz hâle getirdik, sivil halkı kurtardık.” diye konuştu.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT