1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cerablus’ta Bir Sağlık Ocağı Hastaneye Dönüştürüldü
Cerablus’ta Bir Sağlık Ocağı Hastaneye Dönüştürüldü

Cerablus’ta Bir Sağlık Ocağı Hastaneye Dönüştürüldü

“Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında işgalden kurtulan ilk ilçe olan Cerablus’ta gönüllü 10 doktor bir araya gelerek, buradaki sivillerin de yardımıyla bir sağlık ocağını hastane hâline getirdi.

23 Eylül 2016 Cuma 10:14A+A-

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolünde hayatın normale dönmeye devam ettiği Cerablus’ta Suriyeliler, gün geçtikçe hayatın olanaklarından daha fazla faydalanmaya çalışıyor.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında işgalden kurtulan ilçede 10 doktor bir araya gelerek, bir sağlık ocağını hastaneye dönüştürdü. İlk olarak binayı vatandaşların yardımıyla kullanılabilir hâle getiren doktorlar, daha sonra IŞİD militanlarının kentten kaçarken götürdükleri tıbbî malzemeyi temin ederek hasta kabulüne başladı. Özellikle kadın hastalıkları ve çocuk polikliniklerinde yoğunluğun yaşandığı hastaneye başvuranların kaydı da tutuluyor.

“Türkiye’den Elektrik Geldi”

Hastanenin Başhekimi Dr. Marzuk Taha Ebu Yazen, hastanede gönüllü çalıştıklarını ve bundan gurur duyduklarını söyledi.

Türkiye’den, hastanenin kuruluş aşamasında ciddi yardımlar aldıklarını anlatan Ebu Yazen, “Bir haftaya kadar dahiliye poliklinikleri çalışacak. Çocuk polikliniği yaptık. Burada günlük 25 hastamız var. Kadın hastalıkları polikliniğine 70 hastamız geliyor. Sezaryen hariç normal doğumları burada yapıyoruz. Elektrik işini jeneratörle hâllediyorduk. Bâzen mazot bitiyordu, çok sıkıntı çekiyorduk. Şükürler olsun, Türkiye’den elektrik geldi, onu da hâllettik.” dedi.

Ebu Yazen, Azez bölgesinden getirdikleri 2 ambulansı da bakımını yaptıktan sonra hizmete aldıklarını belirtti.

cerablus-(2).jpg

Malzeme Eksiği

Cerablus’ta hizmet eden Türkiyeli doktorlarla uyum içinde olduklarını bildiren Ebu Yazen, şöyle konuştu:

“Türkiye hastanesiyle aramızdaki ilişki gerçekten çok iyi. Türkiye hastanesine gittim, onlarla konuştum, gerçekten bize çok yardımcı oluyorlar. Bizim yapamadığımız işleri Türkiye hastanesine yönlendiriyoruz. Onlar da, Allah razı olsun, ne gerekiyorsa yapıyorlar. Her hastamızı kabul ediyorlar. Bundan önce 6 yaralımız vardı. 6 ambulans getirdiler, bizim yaralılarla ilgilendi. Allah razı olsun. Ameliyat için tek odamız var. Ortopedi polikliniğine ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle kadın hastalıkları olayında oldukça zayıfız. Sezaryen için hocamız var ama ameliyat odamız ve gerekli malzememiz yok. Hastanenin olmazsa olmazı, işimizi kolaylaştıran tahlil laboratuvarımız, film çekmek için cihazımız yok. Temenni ederiz ki hayırseverler yardım eli uzatırlar. Cerabluslular gerçekten çok fakir.”

HABERE YORUM KAT