1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cerablus Harekâtı ve Türkiye'nin Suriye Politikasına Yönelik Eleştiriler
Cerablus Harekâtı ve Türkiye'nin Suriye Politikasına Yönelik Eleştiriler

Cerablus Harekâtı ve Türkiye'nin Suriye Politikasına Yönelik Eleştiriler

Türkiye’nin Suriye politikasına yönelik tartışmaların yoğunlaştığı bir süreçte gelişen Cerablus operasyonu üzerinden Suriye politikasını tartışanların neyi savunup, neye karşı çıktığını okumak mümkün olabilir.

25 Ağustos 2016 Perşembe 15:28A+A-

Rıdvan Kaya’nın yeni yazısı:

Suriye Politikasını Tutarsızlıkla Eleştirenler Kimler?

Türkiye ordusunun Cerablus’u elinde bulunduran IŞİD’e karşı harekete geçip Suriye içinde operasyon yapması üzerine muhtelif tepkiler gündeme geldi. Kim ne diyor diye baktığımızda, bu tepki sahiplerinin bir kısmının şimdi sergiledikleri tavırlarla Suriye meselesinde bugüne kadar ortaya koydukları tavırlar arasında çelişik yaklaşımlar olduğu görülmekte. Bugüne kadar iktidarı her fırsatta Suriye konusunda tutarsız ve yanlış politikalar izlemekle suçlayanların şimdi ne söylediğine bakmakta fayda var.

Önce iktidara yakın duran, yakın gözükenlerden başlayalım. Bu cenahta sıkça “aman Suriye’den uzak duralım, burası bizim için bir tuzak” sözünü çokça duyduk değil mi? Bugünlerde bu “aman uzak duralımcı” zevatın kahramanlık türküleri ile meşgul olduğunu görüyoruz. Demek ki neymiş, uzak durmak her zaman mümkün olmayabiliyormuş! Hatta tam tersine kimi durumlarda müdahil olmak zorunluluk arz edebiliyormuş!

CHP ve ulusal-Kemalist cephenin de enteresan bir şekilde Cerablus müdahalesini alkışladığını görüyoruz. Hatta aynı çevrelerden “IŞİD’le Suriye içinde mücadele yetmez, her yerde savaşalım” falan türünden laflar da duyuyoruz. Hani ulusal sınırlar, egemenlik hakları, yurtta sulh vs. lakırdıları? Beş yıldır kesintisiz sürdürülen bu tezvirat nereye gitti?

Yazının Devamı >>>