1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Cerablus Dahil Bütün Alan YPG ve PYD'den Temizlenmeli”
“Cerablus Dahil Bütün Alan YPG ve PYD'den Temizlenmeli”

“Cerablus Dahil Bütün Alan YPG ve PYD'den Temizlenmeli”

Başbakan Yıldırım, "Fırat Kalkanı" operasyonuna" ilişkin, "Suriye muhalifleri Cerablus'a yerleştiler, oradaki alanları, köyleri kontrol etmeye başladılar. Cerablus da dahil bütün alanın YPG ve PYD'den temizlenmesi lazım." dedi.

25 Ağustos 2016 Perşembe 01:01A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ortak canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Yıldırım, Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili olarak, "Ciddi anlamda sınırlarımızda bir tehdit oluştu. Bunun üzerine, böyle bir harekatı yapmaya karar verdik." dedi.

Operasyon zamanlamasının tamamen oradaki durumun gittikçe kritik hale gelmesiyle ilgili olduğunu belirten Yıldırım, "Yoksa 'Amerikan Başkan Yardımcısı geliyor veya Barzani geliyor.' diye ilişkilendirmek açıkçası aşırı bir yorum olur. Öyle bir şey yok." şeklinde konuştu.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ana mantık, DEAŞ ile mücadele etmek, diğer terör gruplarıyla mücadele etmek, Suriye'nin gelecekte toprak bütünlüğünü bozmadan, bütün etnik grupların, Kürt, Arap, Nusayri gibi hepsinin birlikte yaşayacağı bir Suriye inşa etmek. Böyle bir hedef var. Bu hedefin gerçekleştirilmesi için de biz gereken çabayı, gayreti gösteriyoruz."

Başbakan Yıldırım, "Bu bölgede Suriyeliler olacak. Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Bizim hassasiyetimiz, bu toprakların oldu bittiye getirilerek, PYD-YPG unsurlarınca işgal edilmemesi. Suriye muhalifleri Cerablus'a yerleştiler, oradaki alanları, köyleri kontrol etmeye başladılar. Cerablus da dahil, bütün alanın YPG ve PYD'den temizlenmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Bedeli siviller ve Türkiye ödüyor"

Yıldırım, "Bütün ülkeler aslında konunun içinde ama 'gelin el birliğiyle şu işi çözelim' dediğiniz zaman herkes geri çekiliyor. Yani süper güçler bölgede sorun çözmek yerine rekabet içindeler. Bedeli kim ödüyor? Bedeli en başta evinden barkından edilen, hayatını savaşta kaybeden siviller ile Türkiye ödüyor." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT