1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Cenevre'deki Suriye Görüşmeleri Askıya Alındı"
"Cenevre'deki Suriye Görüşmeleri Askıya Alındı"

"Cenevre'deki Suriye Görüşmeleri Askıya Alındı"

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin askıya alındığını, bir sonraki görüşmenin 25 Şubat'ta yapılmasının planlandığını belirtti.

03 Şubat 2016 Çarşamba 20:53A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile bir araya geldikten sonra basına açıklamalarda bulundu. 

Görüşmeler başlamadan önce insani durum konusunda acil adım atılması gerektiğini belirten de Mistura, hem BM hem de krizin taraflarınca yapılması gereken çalışmalar olduğunu kaydetti. 

De Mistura, başlayacak görüşmelerin Suriye halkının yararına olması gerektiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle de görüşmelere ara verilecek ve bir sonraki görüşmeler 25 Şubat'ta yapılacak. Yine sonuçsuz bir Cenevre görüşmesi yapmak için mi buradayız, yoksa Suriye'nin geleceğini, siyasi süreci, yeni anayasayı, seçimleri konuşurken ciddi miyiz? Suriye halkı bu görüşmeleri yaparken bir çözüm üretmemizi bekliyor. Dürüst olmak gerekirse henüz bunu görmedim ve görüşmelere yeniden başlayabilmek için bir ara verilmesi gerek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT