1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cemal Kaşıkçı İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Cemal Kaşıkçı İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Cemal Kaşıkçı İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

​​​​​​​Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için İstanbul'da da gıyabi cenaze namazı kılındı.

16 Kasım 2018 Cuma 19:59A+A-

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim Salı günü öldürülen Gazeteci Cemal Kaşıkçı için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına Cemal Kaşıkçı'nın dünyanın farklı ülkelerinden gelen çok sayıda gazeteci arkadaşı da katıldı.

"İntikam değil adalet arıyoruz"

Cenaze töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, dünyanın birçok farklı ülkesinde Kaşıkçı için gıyabi cenaze namazının kılınacağını belirtti.

Aktay, "Cenaze namazını kılmak dini bir vecibedir. Ortada cenaze yokken cenaze namazı kılmak pek alışıldık bir durum değil. Bu durum ayıbı işleyenlerin yüzüne çarpılması gerekiyor. Biz kaşıkçının ortadan kaybolduğu günden beri onun için olayın aydınlatılması adına adalet talep ettik. Kimseye karşı husumetimiz yok. Sadece olayın tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılmasını talep ettik. Şimdiye kadar ortaya çıkan gerçekler onun hunharca katledildiğini ortaya çıkarıyor. Yaşanan cinayet Cemal Kaşıkçı'nın bedenini ortadan kaldırmış olabilir ama fikirlerinin dünyada yayılmasını ve herkesin 'Bu cinayet neden işlendi' sorusunu sormaya sevk etti. Biz, asıl katillerinin kim olduğunu sormaya devam edeceğiz. Biz onun davasını gütmekten vazgeçmeyeceğiz. Aradığımız şey intikam değil adalettir." dedi.

 "Yapılan fiiller İslami ve insani değil"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise törende yaptığı konuşmada, "Kulağımıza çok fazla farklı bilgiler geliyor. Duyduğumuz hiçbir şey, yapılanların hiçbiri İslami ve insani değil. Tamamen emperyalistçe bir fiille karşılaştık. Bunların neticesini şu an ölçüyoruz. Yapılanlar bize bir ve beraber olmamız gerektiğini hatırlatıyor." ifadelerini kullandı.

"Bu durum insanlık için utanç vericidir"

Türk-Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı ise şunları söyledi:

"Cemal Kaşıkçı bir grubun, bir örgütün mensubu değildi. O sadece bir gazeteciydi. Bundan dolayı bütün gazetecilerin başı sağ olsun. 21'inci yüzyılda yaşanmış bir barbarlıktan bahsediyoruz. Bir insanın öldürülmesi değil cesedinin parçalandığını duyduk. Cenaze namazı kıldık ama musallada bir ceset parçası yok. Bu bütün insanlık için utanç vericidir." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

HABERE YORUM KAT