1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Cemaat-i İslami Lideri Hapishanede Hayatını Kaybetti
Cemaat-i İslami Lideri Hapishanede Hayatını Kaybetti

Cemaat-i İslami Lideri Hapishanede Hayatını Kaybetti

Cemaat-i İslami liderlerinden 88 yaşındaki Muhammad Yusuf'un tutuklu bulunduğu hapishanede geçirdiği kalp krizi nedeniyle öldüğü bildirildi

10 Şubat 2014 Pazartesi 14:47A+A-

Bangladeş'te tutuklu bulunan ve idamla yargılanan Cemaat-i İslami liderlerinden Mevlana Ebul Kelam Muhammad Yusuf'un geçirdiği kalp krizi nedeniyle götürüldüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Cemaat-i İslami Partisi'nin avukatı Tajul İslam, konuya ilişkin soruları yanıtladı. Avukat İslam, 1971 olaylarına ilişkin suçlamalarla hapishanede tutulan 88 yaşındaki Cemaat-i İslami Genel Başkan Yardımcısı Yusuf'un kalp yetmezliği ve kanser gibi ciddi sağlık problemleri olmasına rağmen tahliye edilmediğini söyledi. 

Dakka'da bu sabah öldüğü belirtilen Yusuf'un hastaneye getirilme süreciyle ilgili konuşan İslam, "Başkent Dakka'dan yaklaşık 80 kilometre uzakta bulunan hapishaneden Bangabandhu Şeyh Mucip Üniversite Hastanesi'ne (BSMMU) getirilen Yusuf, bir saat boyunca ilk müdahale yapılmadan bekletildi. Bir süre sonra ilk muayeneyi yapan doktor, Yusuf'un derhal yoğun bakıma alınması gerektiğini söyledi. Ama hastane yönetimi buna izin vermedi ve Yusuf öldü" dedi.

Cemaat-i İslami liderlerinden Yusuf'un sağlık sebepleriyle tahliyesi için birçok kez başvuruda bulunduklarını belirten avukat İslam, "Devam eden mahkeme sürecinde 88 yaşındaki Yusuf'un sağlık sorunları olması nedeniyle tahliye başvurularında bulunduk. Ama mahkeme Yusuf'un durumunun çok kritik olmadığını iddia ederek başvurularımızı kabul etmedi" diye konuştu.

MAULANA ABUL KALAM MUHAMMED YUSUF KİMDİR?

Bangladeş'te 1971 yılındaki bağımsızlık mücadelesi sırasında savaş suçu işlediği gerekçesiyle idam cezasıyla yargılanan Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Maulana Abul Kalam Muhammad Yusuf, partinin genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. 

Bangladeş'te 2009 yılında kurulan Uluslararası Suçları Mahkemesi'nde 15 savaş suçundan yargılanan Yusuf, 1962'de Pakistan parlementosuna üye olarak seçilmiş, 1971'de Pakistan ve Bangladeş'in ayrılmasından önce üç yıl Pakistan Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum