1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çekya Başbakanına “Suriyeli Yetim” Tepkisi
Çekya Başbakanına “Suriyeli Yetim” Tepkisi

Çekya Başbakanına “Suriyeli Yetim” Tepkisi

Suriyeli yetim çocukları dahi mülteci olarak ülkesine kabul etmek istemeyen Çekya Başbakanı Andrej Babiş’e başta koalisyon ortağı olmak üzere birçok siyasi parti tepki gösterdi.

16 Eylül 2018 Pazar 09:37A+A-

AA’nın Macar Haber Ajansı’na dayandırdığı haberine göre, Çekya Başbakanı Andrej Babiş’in cumartesi günü Pravo isimli gazeteye verdiği röportajda, “50 Suriyeli yetimi neden kabul etmeliyiz? Bizim kendi yetimlerimiz de var. Kendi yetimlerimizi hayata hazırlamamız lazım.” şeklindeki ifadeleri kendi ülkesinde bile tepki topladı.

Çekya Başbakan Yardımcısı ve İç ve Dışişleri Bakanı Jan Hamacek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkesinin 2015 yılından beri kriz bölgelerine çeşitli yardımlarda bulunduğunu hatırlatarak, “10 milyonluk bir ülke olarak 50 Suriyeli yetime sorunsuz bir şekilde yeni bir ev sağlayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Babiş’e tepki gösteren muhalefet partilerinden TOP 09 Genel Başkanı Miroslav Kalousek, sosyal medya hesabından, “50 Suriyeli yetim tabii ki başka yere de sığınabilirler ama biz tüm dünyaya vicdansız olduğumuz mesajını veriyoruz. İzolasyon ve aşağılanmaya doğru gönüllü olarak ilerliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Hristiyan Demokratlar Birliği (KDU-CSL) Genel Başkanı Jan Bartosek ise açıklamasında, Başbakan Babiş’in açıklamasının Çekya politikasında, dayanışmanın yerini bencillik ve gaddarlığın aldığının ispatı olduğunu kaydetti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum