1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çekya Başbakanı İnsanlık Duygusunu mu Kaybetti?
Çekya Başbakanı İnsanlık Duygusunu mu Kaybetti?

Çekya Başbakanı İnsanlık Duygusunu mu Kaybetti?

Çekya merkezli Hospodářské Noviny gazetesinden Petr Honzejk, Başbakan Andrej Babiš’in Suriyeli yetim mültecilere ilişkin sözlerine işaret ederek Başbakan’ın “insanlık duygusunu tamamen kaybetmiş olabileceğini söylüyor.

18 Eylül 2018 Salı 17:35A+A-

Çekya Başbakanı Andrej Babiş’in “Suriyeli yetimleri ülkemize neden kabul edelim ki? Bizim kendi yetimlerimiz de var. Kendi yetimlerimizi hayata hazırlamamız lazım.” şeklindeki ifadeleri tartışılmaya devam ediliyor.

Avrupa basınından yorumlar sunan Euro Topics’e göre Çekya merkezli Hospodářské Noviny gazetesinden Petr Honzejk, Başbakan Babiš’in sözlerini alaycı buluyor:

“En büyük mülteci karşıtı kim yarışmasında Andrej Babiš bir adım daha ileri gitti. Ona göre, Çekya yetim çocukları bile kabul etmeyecek. ... Bunu göçle ilgisi olmayan seçimlerden önce söylüyor. Ama bu konu bugün Çekya’daki her şeye nüfuz ediyor, yerel seçimleri de kapsıyor. Ve Babiš toplumun ruh hâlini çok iyi algılayıp kullanan biri. Açıklamaları neredeyse inanılmaz. Savaşta anne ve babalarını kaybetmiş çocukları kabul etmemek, insanlık duygusunu tümüyle kaybetmiş olmak ve alaycılıktan başka bir şey değildir.”

HABERE YORUM KAT