1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çekya Başbakanı: Güçlü Bir Müslüman Topluluğu İstemiyoruz
Çekya Başbakanı: Güçlü Bir Müslüman Topluluğu İstemiyoruz

Çekya Başbakanı: Güçlü Bir Müslüman Topluluğu İstemiyoruz

Çekya Başbakanı Bohuslav Sobotka, “Dürüst olmak gerekirse biz burada güçlü bir müslüman topluluğunun kurulmasını istemiyoruz.” dedi.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 16:28A+A-

Pravo gazetesine yaptığı açıklamada, Vişegrad ülkeleri grubu Çekya, Polonya, Macaristan ve Slovakya olarak zorunlu mülteci kota sistemine karşı olduklarını yineleyen Çekya Başbakanı Bohuslav Sobotka, her ülkenin ne kadar mülteci kabul edeceğine kendisinin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Ulusal hükûmetlerin kendi vatandaşlarının güvenliğini garanti altına almak zorunda olduğunu dile getiren Sobotka, “Biz, güçlü bir müslüman topluluğuna sahip değiliz. Dürüst olmak gerekirse güçlü bir müslüman topluluğun burada kurulmasını istemiyoruz.” dedi.

Yaklaşık 10.5 milyon nüfuslu ülkede 19 binin üzerinde müslüman yaşıyor. Halkın yüzde 80’inin müslüman göçmenleri tehdit olarak gördüğü söylenen ülkede, Brno ve Prag olmak üzere iki tane câmî bulunuyor.

Çekya, “mülteci krizi”nin başladığı günlerde müslüman mülteci yerine sâdece hıristiyan mülteci kabul edeceklerini açıklamıştı.

Kaynak: AFP, Sputnik

HABERE YORUM KAT

1 Yorum