1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çeçenler, Türkiye Vatandaşı Oluyor
Çeçenler, Türkiye Vatandaşı Oluyor

Çeçenler, Türkiye Vatandaşı Oluyor

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Çeçenlerin kaldığı Yalova’daki kampı ziyaret ettiğini ve bu sırada Kafkasyalı muhacirlere bir yıl sonra Türkiye vatandaşlığı verileceğini söylediğini belirtti.

27 Temmuz 2012 Cuma 00:34A+A-

Rusya ve Çeçenistan savaşı sırasında Türkiye’ye sığınan ve bugüne kadar ülkemizde yaşayan Çeçenler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluyor. Kafkasyalı muhacirlerle ilgilenen İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Genel Başkanı Murat Özer, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Çeçenlerin kaldığı Yalova’daki kampı ziyaret ettiğini ve bu sırada Kafkasyalı muhacirlere bir yıl sonra Türkiye vatandaşlığı verileceğini söylediğini belirtti.

KAMPLAR KAPATILDI, TOKİ KONUTLARINA YERLEŞTİRİLDİLER

Murat Özer, Çeçenlerin ülkemizde kaldığı kampların kapatıldığını söyledi. Kamplardakilerin büyük çoğunluğunun Çeçen olduğunu ifade eden Özer, diğer kişilerin ise Kafkasya’nın farklı bölgelerinde yaşayan muhacirler olduğunu kaydetti. Bu kişilerin kaldıkları Yalova, Ümraniye, Fenerbahçe ve Beykoz kamplarının kapatıldığını, Yalova ve Fenerbahçe kampının ise yıkıldığını söyleyen Başkan Özer, Yalova kampındaki 51 hanede 164 kişinin, Ümraniye kampındaki 33 hanede 120 kişinin, Fenerbahçe kampındaki 72 hanede 181 kişinin, Beykoz kampındaki 24 hanede 84 kişinin yaşadığını belirtti.

BAKANDAN VATANDAŞLIK SÖZÜ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Yalova kampını ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Murat Özer; “Bakan Şahin, Yalova’daki muhacirlere kampları boşaltmalarını ve kendilerini dairelere yerleştireceklerini söyledi. Bunun üzerine Yalova kampındakiler, Yalova’da bulunan çeşitli dairelere yerleştirildi. İstanbul’daki üç kampta kalanlar ise İzmit’te toplu konutlara yerleştirildi. Bu kişilere de bir senelik kira bedelleri, mutfak ve sağlık konularında da yardımlar yapıldı. Bakan Şahin bir sene boyunca bu tür yardımların yapılacağını ve bundan sonra muhacirlere Türkiye vatandaşlığı verileceğini belirtti” dedi. İMKANDER olarak İçişleri Bakanı Şahin’in Kafkasyalı muhacirlere vatandaşlık hakkı verilmesi kararını desteklediklerini ifade eden Özer, Türkiye’de 2 bine yakın Kafkasyalı muhacir yaşadığını söyledi. Özer sözlerinin devamında, kamplarda muhacirlerin çok zor şartlar altında yaşadığını kaydetti.

GÜVENLİK TEDBİRİ ARTIRILDI

Rus istihbaratı tarafından Çeçenlere yönelik ülkemizde gerçekleşen suikastlara değinen Murat Özer, Zeytinburnu’nda iki suikast gerçekleştiğini hatırlattı. Özer bu olayların ardından, Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik tedbirlerinin artırıldığını da kaydetti.  

HABERE YORUM KAT