1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çavuşoğlu: İade Talebimizi Tekrarlayacağız
Çavuşoğlu: İade Talebimizi Tekrarlayacağız

Çavuşoğlu: İade Talebimizi Tekrarlayacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesine yönelik taleple ilgili, tüm belgelerin toplandığını belirterek, “İade talebimizi tekrarlayacağız.” dedi.

13 Eylül 2016 Salı 23:45A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü.

AA’da yer alan habere göre, AK Parti Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma sırasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, ABD'li Bakan Kerry ile Suriye’deki ateşkes konusunu ve başka birkaç konuyu değerlendirdiklerini söyledi.

“Rejim Birkaç Yerde Ateşkesi Bozdu”

Suriye’deki ateşkese direnişçilerin uyduğunu, fakat rejimin birkaç yerde ateşkesi bozduğunu, hattâ varil bombası kullanıldığı bilgisi ve raporunun geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Onu söyledik, Ruslarla konuşacağını söyledi.” dedi.

Kerry’ye ateşkesin kalıcı olmasını dilediğini söylediğini ve Suriye’deki genel durumu konuştuklarını dile getiren Çavuşoğlu, konuşmanın kısa sürdüğünü, daha sonra tekrar görüşmek üzere teyitleştiklerini bildirdi.

“İade Edilmesini Bekliyoruz”

Gazetecilerin, “Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili son gelişme nedir?” sorusu üzerine Çavuşoğlu, Fetullah Gülen ile ilgili belgeler, dosyalar hazırlandıkça ABD’li muhataplara ilettiklerini aktardı.

Darbe kalkışmasından önceki dönemle ilgili delillerin daha önceden gönderildiğini, ayrıca ABD'den gelen heyete bilgi ve belgelerin verildiğini anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Savcılarımız ve ilgili birimlerimiz, FETO ve darbe girişimiyle ilgili soruşturmada görevli tüm arkadaşlarımız, Amerika'dan gelen uzmanlara bilgi verdi. Şimdi tüm bu bilgiler, belgeler ışığında ikinci tutuklama talebini de Adalet Bakanlığı’mız bize iletti, biz de Amerika’da bizzat Washington'da Dışişleri Bakanlığı’na ilettik. Büyükelçiliğimiz illetti. Şimdi tutuklama talebimiz var. İade talebiyle ilgili de darbeyle bağlantılı olduğuna dâir belgelerin hepsi toplanıyor, bunları da ileteceğiz ve bir kere daha iade talebimizi tekrarlayacağız. Her şey ortada, açık, net. Hukukî süreçte ne gerekiyorsa yapıyoruz ve FETO’nun iade edilmesini bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT