1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Çavuşoğlu: ABD'de FETÖ'ye Operasyon Başlatıldı
Çavuşoğlu: ABD'de FETÖ'ye Operasyon Başlatıldı

Çavuşoğlu: ABD'de FETÖ'ye Operasyon Başlatıldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin FBI tarafından 20 civarında eyalette FETÖ'ye yönelik soruşturma başlattığı bilgisini verdiğini söyledi.

19 Haziran 2018 Salı 13:51A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV'ye yaptığı açıklamada ABD'nin FBI tarafından 20 civarında eyalette FETÖ'ye yönelik soruşturma başlattığı bilgisini paylaştı.

Çavuşoğlu'nun ABD'de FETÖ'ye yönelik soruşturma başlatılmasıyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

FBI TARAFINDAN 20 EYALETTE FETÖ SORUŞTURMASI

"Bizim ABD’den iki isteğimiz oldu: FETÖ’yü ve diğer mensuplarını bize iade et, bunlar sizin de kanunlarınızı ihlal ediyor. Vergi kaçakçılığından, vize kaçakçılığından kara para dahil bunları siz de göreceksiniz. Daha önce büyükelçimizin verdiği bilgiyi Pompeo onayladı. FBI’ın ciddi ve kapsamlı bir soruşturma başlattığını büyükelçimiz de söylemişti. ABD, FBI tarafından 20 civarında eyalette FETÖ'ye yönelik soruşturma başlattığı bilgisini verdi. Zaten ciddi ve gerçek bir soruşturmada tüm ihlaller ortaya çıkar. Bu diğer ülkeler için de geçerli. Bizim kurumlarımıza eğitim yoluyla sızdılar. Bazı ülkeler bu tehdidi gördüler ve önlem aldılar. Bazıları alamadılar. ABD yönetimi FETÖ’yle ilgili bütün belgeleri ciddiye aldığını söyledi. Almanya’da da bununla ilgili haberler çıktı. PKK’nın görünür şeyi vardı onlar biliyordu. Ama bunlar daha tehlikeli."

GÜLEN'İN İADESİ TALEBİ

"Henüz iade edeceğiz demediler. FETÖ tehdidini ciddiye alıyoruz dediler. Bir çalışma grubu kurduk. FETÖ’yla verilen belgelerin birlikte incelenmesi dahil bir çalışma grubu oluşturuldu. Ankara’da kapsamlı bir toplantı olacak."

 

HABERE YORUM KAT